28. SEP. 2023 KL. 12:51

Boligkontoret Danmark: Stort potentiale i ESG-rapportering

Klaus Bentzen Lars Lehmann Pia Nielsen Jens Ejner Christensen Lasse Kristensen Kim Nielsen BK 25535

Foto: Boligkontoret Danmark

Boligkontoret Danmark har netop investeret i en klimaskov. En investering, der skal så de første frø for en mere målrettet ESG-afrapportering i Boligkontoret Danmark.

Et par kilometer nord for Jelling ligger et stort fladt mark- og græsområde på 5,4 hektar. De nærmeste naboer er landmænd og det lille bysamfund Hvejsel.

Arealets ejere er et stort ergo- og ridefysioterapisted for både børn, unge og voksne med blandt andet angst, PTSD og behov for genoptræning.

Og nu får de glæde af et helt nyt skovområde, der tog sin begyndelse, da de første træer blev plantet i foråret.

Som en landsdækkende arbejdsplads med mere end 200 ansatte fordelt på ni afdelingskontorer, syv lokalkontorer og hovedkontoret i København og cirka 400 ansatte i den lokale drift hos boligorganisationerne, står Boligkontoret Danmark for en vis CO2-udledning, som ikke kan undgås.

Derfor besluttede bestyrelsen at investere i beplantningen af 21.667 træer og dermed kompensere for en stor del af Boligkontoret Danmarks årlige CO2-udledning.

Tager ESG med som redskab

For Boligkonkret Danmark var det vigtigt, at skoven ikke blot kompenserer for CO2-udledningen.

Den skulle også have et socialt sigte og tale ind ESG -  environmental, social and governance - dagsordenen. 

"Lodsejeren bruger allerede nu den spæde skov i behandlingen af unge og andre med social angst, PTSD, trivselsproblemer og genoptræningsbehov. Det falder rigtig godt i tråd med Boligkontoret Danmarks værdier,” siger Pia Nielsen, viceadministrerende direktør i Boligkontoret Danmark, og fortsætter:

”Så vi har med etableringen af klimaskoven haft et dobbelt sigte – både klimaaftryk og et lokalt, socialt aftryk. Det taler jo direkte ind i ESG-tankegangen, og jeg er overbevist om, at både vi og hele branchen skal være bedre til at lave den kobling tydeligere fremadrettet, når vi kommunikerer om vores indsatser,” siger Pia Nielsen.

Hun peger på konkrete områder som arbejdet mod ensomhed i det boligsociale arbejde, energiforbruget og materialevalg i bygge- og renoverings­sager. Det er områder, der med fordel kan sættes som ESG-parametre.

Så der er ingen tvivl om, at Boligkontoret Danmark vil tage ESG-rapportering med som et redskab i den videre udvikling af arbejdet.

”Som en del af vores arbejde med en ny bæredygtigheds-strategi skal vi i direktion og stabsfunktioner sammen med bestyrelsen i gang med at udvælge mål og delmål, og hvilke værktøjer der skal bruges til dokumentation og evaluering af projekter. Og vi er også klar til at involvere os i arbejdet med at udvikle standarder for ESG-afrapportering på tværs af den almene branche,” afslutter Pia Nielsen.  

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 3003 )

0

Læseliste