25. SEP. 2023 KL. 13:25

88 boliger i nyt bofællesskab på Nørrebro

Urbania Visualisering 3

En ny lokalplan for et lille område på Nørrebro har givet grønt lys til et anderledes bofællesskab og en ny 365discount.

Torsdag den 21. september vedtog Københavns Borgerrepræsentation en ny lokalplan for Lundtoftegade Syd. Det betyder, at Boligselskabet AKB, København nu kan komme videre ned opførelsen af 88 boliger, fælleslokaler, flere butikker og taghaver. Byggeriet opføres sammen med Coop og foreningen Urbania CPH, hvis medlemmer bliver de første beboere.

”Vi har arbejdet meget længe med at finde en egnet grund til dette bo-fællesskab, så vi er glade for, at vi sammen med Urbania CPH endelig kan komme i gang. Det er et meget spændende og anderledes projekt, og vi sætter en dyd i at kunne tilbyde boliger til forskellige behov,” siger Bjørn Petersen, formand for Boligselskabet AKB, København.

Fællesrum, haver og 365discount

Boligselskabet AKB, København ejer i forvejen grunden, der afslutter boligafdelingen Lundtoftegade ud mod Borups Plads. På grunden ligger i dag en ældre dagligvarebutik og en materielgård i én etage, der vil blive revet ned.

Coop Danmark opfører ny dagligvarebutik, 365discount, og mindre butikker i stueplan samt en parkeringskælder.

”Vi har i mange år drevet dagligvarebutik på Lundtoftegade. Butikken er efterhånden blevet noget træt og utidssvarende, så vi glæder os til at slå dørene op til en ny, moderne 365discount,” siger kædedirektør Michael Tilsted, 365discount.

De 88 boliger opføres som fritstående blokke i forskellige højder – op til 24 meter ud mod Borups Plads. Mellem boligblokkene, på taget af stueetagen, anlægges haver, der vil være åbne for offentligheden. Der udføres tagterrasser for dyrkning på udvalgte tage, mens øvrige tage udstyres med solcelleanlæg.

Byggeriet skal nu sendes i EU-udbud, og byggestart forventes i slutningen af 2024/starten af 2025. De færdige boliger vil være klar til indflytning i slutningen af 2026.

Læs senere artikler

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste