06. JUN. 2023 KL. 14:08
Kim har boet 88 steder: Nu er han velkomstambassadør
06. JUN. 2023 KL. 14:08
Som tidligere misbruger og mangeårig hjemløs har Kim Brohus altid haft svært ved at passe ind. I dag har han fundet sig til rette i en almen boligafdeling i Varde, hvor han har fået titlen som velkomstambassadør.
Hvis du nogensinde flytter til Lerpøtparken i Varde, er der stor sandsynlighed for, at beboeren Kim Brohus tager imod dig.
Kim Brohus er nemlig en af områdets velkomstambassadør og står for at byde nye beboere velkommen. En titel, han er meget stolt af, da han i 20 år ikke selv havde et hjem.
”Jeg har boet 88 forskellige steder, men aldrig et sted, hvor jeg har følt mig hjemme som her. Jeg har altid søgt et sted, hvor der kan være plads til sådan en som mig. Det har ikke været nemt at være en størrelse 45 og skulle presses ned i en størrelse 37. Men her er der plads til mig,” siger Kim Brohus.
Som tilflytter lærer man hurtigt Kim Brohus at kende. Og det er ikke kun, fordi han er velkomstambassadør.
Med stort fuldskæg og et varmt smil er han nem at genkende i boligområdet, særligt når han kommer drønende i sin blankpudsede, grønne Tuk-Tuk. Han gør en dyd ud af, at alle beboere føler sig velkommen i Lerpøtparken.
”Det betyder meget for mig at have fået denne titel og noget at tage mig til. Så deler jeg indflytningsgaver fra Rema 1000 ud og sørger for, at alle får en varm velkomst,” siger Kim Brohus.
Meningsfuld boligsocial opgave
Som tidligere hjemløs og misbruger har Kim Brohus en fortid, som adskiller fra sig fra de flestes.
”Vi er en blandet flok, og det er rigtig dejligt, for så kan alle føle sig velkommen. Jeg er tidligere misbruger og hjemløs, men her er jeg bare beboer ligesom alle andre. Vi har alle vores kanter, men efter at være kommet i bolig, er jeg efterhånden blevet så almindelig, at jeg er lige så kedelig som resten af Danmark,” siger Kim Brohus med et smil på læben.
Det er områdets boligsociale team, der står bag idéen om Kim Brohus som velkomstambassadør. Herunder projektleder Hanna Esmarch Lund, som til daglig er i tæt kontakt med mange af beboerne og ser deres behov.
”At blive budt godt velkommen og få et positivt møde med sit kvarter, allerede når man flytter ind, betyder virkelig noget. Det giver værdi og tryghed at man allerede fra starten af og få sat ansigter på sine medbeboere,”siger Hanna Esmarch Lund.
”Vi har mange forskellige beboere, der hjælper med mange forskellige opgaver. Det handler ikke kun om at skabe en positiv fortælling om området, men også om at involvere mennesker til at føle sig som en del af noget større. Det løfter mennesker at engagere sig, og så er titlen eller opgaven underordnet”.
Kirsten Mikkelsen og Kim Brohus går sammen om at byde nye beboere velkommen i Lerpøtparken. Foto: Andreas Holm Hansen
Skaber noget helt unikt
Kim Brohus er ikke Lerpøtparkens eneste velkomstambassadør.
Ved sin side medbringer han ofte sin gode ven og medbeboer Kirsten Mikkelsen. Med et glimt i øjet kalder han Kirsten for posedamen, fordi hun altid medbringer velkomstposerne, hvori alskens velkomstgaver gemmer sig.
Med lige så stor stolthed som Kim Brohus bærer hun velkomstambassadør-kasketten. I ingen af sine tidligere hjem er hun blevet budt velkommen som i Lerpøtparken, og derfor er roserne også store, når hun beskriver idemændene i Det Boligsociale Team.
”Vi har et boligsocial team her, som skaber noget helt unikt for beboerne. De gør en kæmpe forskel, for man ved, at de altid har døren åben, og at man er velkommen. Der er ikke det, der ikke er mulighed for i afdelingen, hvad end man er ung, gammel eller bare har brug for at finde et fællesskab at indgå i”.
Folkefestival er kronen på værket
Som kulminationen på Det Boligsociale Teams store arbejde afholder BL’s Vi Samles-festivaler i Varde, hvor håbet er at bringe alle de gode historier fra det almene frem i en stor, fælles fest.
”Ensomhed kan være kvælende. Det kender jeg selv fra tidligere. Hvis vi engagerer os i vores fællesskaber, så hjælper vi ikke kun områderne, men også hinanden. Det er også det, vi vil med folkefestivalerne”, siger Kim.
Hanna Esmarch Lund stemmer i.
Vi Samles-festivalen er også for hende en længe ventet begivenhed, der skal vise boligområdernes stolteste sider.
”Vi glemmer nogle gange, hvor meget det betyder for sammenhængskraften i samfund, at vi har frivillige engagerede beboere. Fællesskabet tager vi ofte forgivet og glemmer at hylde det,” siger Hanna Esmarch Lund.
”Vi har masser af engagerede mennesker i det almene, og de fortjener en fest og blive fejret ordentligt med en festival.”
Lørdag den 10. juni går det løs med festivalen i Varde, hvor byens almene boliger byder velkommen fra kl. 11-19 på Bytoften 2. Se hele programmet for Varde her.
Læs senere artikler
Vi Samles: Beboere i Svendborg trodsede kulde og regn
Stort fremmøde til Vi Samles i Silkeborg
Om skribenten
Andreas er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.
Seneste Artikel
Kredsvalg: "Vi skal være ambassadører for den almene sektor"Andreas er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.
Seneste Artikel
Kredsvalg: "Vi skal være ambassadører for den almene sektor"Mest læste
Se alle artikler (2940)0