21. JUN. 2023 KL. 11:26

BL-direktør i debat med Morten Helveg om nyt bygningsdirektiv

BL 02478 (1)

Har EU plantet en bombe under det danske boligmarked med det kommende bygningsdirektiv? Det debatterer Morten Helveg, MEP for Radikale, og Bent Madsen, adm. direktør for BL, i Alment Inside.

Hvilke konsekvenser kan det nye bygningsdirektiv fra EU få for byggeriet? 

Den debat tog adm. direktør i BL, Bent Madsen, med Morten Helveg, der har repræsenteret Danmark i Europa Parlamentet siden 2014 for Radikale Venstre. 

Det er blevet til et Alment Inside, der er optaget direkte fra terrassen ved BL's Dome på Folkemødet.  

Morten Helveg har nemlig været med til at sætte signatur på et nyt bygningsdirektiv, der stadig er til behandling og forhandling.

Men som i sin nuværende form har vakt opsigt for nogle klima- og renoveringsmål, der for nogle kritikere er lig med omkostninger ud over det mulige.

En af kritikerne er Bent Madsen, adm. direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, som altså i denne udgave af Alment Inside fik mulighed for at tage debatten og diskussionen direkte med politikerne selv.

Snakken kommer også omkring, hvordan EU kan spille en rolle i, at de almene boliger kan indfri deres store grønne potentiale. 

Se hele afsnittet: 

(Hvis du ikke kan se videoen, er det, fordi du har takket nej til cookies. Du kan til enhver tid ændre dine indstillinger)

Lyt som podcast: 

 

 

Alment Inside

Alment Inside er BL's magasin, der giver dig indblik, indsigt og perspektiv på de vigtigste historier, der rører sig i den almene sektor lige nu og lidt længere ude i horisonten.

Vi inviterer egne eksperter og eksterne gæster ind for at fortælle og kaste lys over emner, der vedrører vores medlemmer og beboere.

Du kan abonnere på magasinet som video på YouTube og som podcast på Spotify, Apple eller der, hvor du henter dine podcasts.

Læs senere artikler

Alment Inside stiller skarpt på de nye klimakrav til byggeriet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Lars Græsborg Mathiasen BL
Lars Græsborg Mathiasen

Lars er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

"Vi skal kæmpe for mange flere almene boliger i hovedstaden"

Lars er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

"Vi skal kæmpe for mange flere almene boliger i hovedstaden"

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste