19. JAN. 2023 KL. 10:00

Ny metode skal rette op på corona-træthed

Foto Lejerbo Trekanten

De syv ansatte i det boligsociale team i Trekanten Holstebro arbejder med udfordringer som ledighed, kriminalitet og utryghed igennem en række forskellige aktiviteter. De kan mærke træthed efter to år med corona, hvor det drejede sig om hurtige løsninger.

De boligsociale medarbejdere i boligområdet Trekanten i Holstebro viser tegn på udbrændthed efter to år med corona. Det skal et projekt om mental sundhed ændre på – med støtte fra Velliv Foreningen.

Det boligsociale team i boligområdet Trekanten i Holstebro har ikke glemt corona-pandemien. Den lange periode med trusler om nedlukning, nye regler og anbefalinger hver uge har sat sine spor på teamet. Men også beboerne har fået det sværere, hvor mental sundhed, stigende kriminalitet og utryghed fylder.

”Vi løb rigtig stærkt under corona og skulle hele tiden tænke i hurtige løsninger på nye problemer. Det har givet vores team et corona-efterslæb, som vi ikke er kommet af med endnu. Vi er i et konstant fikser-mode, der gør os trætte. Derfor opnår vi ikke den ro og det nærvær, som er så vigtig både for os og beboerne,” fortæller Anja Klok Schou, som er leder af den boligsociale helhedsplan i området.

For at hjælpe dem igennem den udfordring har teamet søgt og modtaget støtte fra Velliv Foreningen til et projekt om mental sundhed. Her underviser erhvervspsykolog Olu Robbin-Coker de ansatte i metoden ”kollegial faglig sparring”, som med åbne og refleksive spørgsmål kommer i dybden med problemerne – så man ikke for hurtigt hopper hen til løsningerne.

”At være boligsocial medarbejder kan være et følelsesmæssigt hårdt job. Hver dag taler du med mennesker, som har udfordringer. Måske har de fået at vide, at de skal sendes hjem. Måske er der krig i deres hjemland, eller de kan ikke betale de dobbelt så dyre regninger, de modtager. Eller måske slås de med psykiske problemer eller kriminalitet,” siger Anja Klok Schou.

Den nye metode skal give medarbejderne et rum til at vende situationer, de møder i hverdagen. Det kan være truende adfærd eller en bekymring for en beboers helbred. I stedet for at møde problemet med ”du skal da bare gøre sådan her”, bliver der stillet spørgsmål som ”hvordan var det at stå i den situation?”, ”hvad tænkte du lige dér?” og ”hvad tror du den anden tænkte?”.  

Anja Klok Schou har store forventninger til metoden, som fremover vil være en fast del af teammøderne:

”Jeg tror, vi får lettere ved at spille hinanden gode og tanke hinanden op med energi, så corona-trætheden slipper os helt. Vi har nu fået redskaber til at give plads og ro til at forstå og hjælpe hinanden.”

OM VELLIV FORENINGEN

Velliv Foreningen støtter indsatser, der styrker den mentale sundhed på arbejdspladser og i lokalområder. Alle virksomheder, foreninger og organisationer kan søge midlerne.

Velliv Foreningen støtter projektet ”Kollegial Faglig Sparring” hos Lejerbo Holstebro med cirka 37.000 kroner.

Læs mere om muligheder for støtte fra Velliv Foreningen her 

 

OM TREKANTEN

Trekanten Holstebro er et boligområde med ca. 3.500 beboere og har boliger fra Lejerbo Holstebro, Boligselskabet Holstebro og NordVestBo.

Boligområdet er kendt for den store alsidighed i beboersammensætningen. Beboerne kommer fra hele verden og er med til at skabe et levende og spændende boligområde med plads til alle.

Læs senere artikler

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste