17. FEB. 2023 KL. 08:00

Den almene sektor er langt foran i forhold til at skaffe lærepladser

Foto Holger Anderson Bent Madsen 03257

I det seneste årti har almene boligorganisationer i samarbejde med byggeriets parter arbejdet for at hjælpe unge med at få uddannelse og arbejde. En indsats der i dén grad virker. Modsat, hvad en skribent forleden udtrykte i Information.

Som direktør i de almene boligorganisationers brancheorganisation skulle jeg lige sunde mig lidt, da jeg så, at Information på side 2 i avisen torsdag den 9. februar bragte et debatindlæg fra Helga Mathiasssen, der er formand for Snedker- Tømrernes Brancheklub i København.

Konklusionen på indlægget var, at de almene boligforeninger ikke vil arbejde for krav om lærepladser, når vi bygger og renoverer. Tværtimod skulle BL – Danmarks Almene Boliger og Landsbyggefonden ”svigte”, når unge søger læreplads, var konklusionen. Jeg læste det to gange for at sikre mig, at jeg havde forstået budskabet korrekt.

Jeg skal ikke sige, om Helga Mathiassen udtrykker sig mod eller med bedre vidende, og jeg ved egentlig heller ikke, hvad der er værst. Men hendes påstande er i hvert fald ikke i overensstemmelse med virkeligheden – for nu ikke at benytte et stærkere ordvalg. Og det ville have klædt et seriøst nyhedsmedie som Information, hvis man havde faktatjekket påstandene, før man lagde papir til dem. Det skete desværre ikke. Derfor dette indlæg.

Vi følger naturligvis reglerne, og vi snyder naturligvis ikke på vægtskålen. Og som anført har vi i mange år haft rigtig mange lærlinge på vores byggepladser, og det er vores ambition at gøre det endnu bedre.

Bent Madsen

administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger

Fakta er følgende:

Helga Mathiassen er oprørt over, at der indført nye regler i udbudsloven, så kravet om lærlinge i forbindelse med udbud derfor skal suppleres med personer under oplæring for at harmonere med EU-reglerne.

I Mathiassens indlæg ligger en anklagende undertone af, at den almene sektor ved at følgereglerne vil "tælle praktikanten ... ulønnede praktikker ... lidt ekstra instruktion og sidemandsoplæring" med som lærepladser. Men det er skudt helt ved siden af. Vi følger naturligvis reglerne, og vi snyder naturligvis ikke på vægtskålen. Og som anført har vi i mange år haft rigtig mange lærlinge på vore byggepladser, og det er vores ambition at gøre det endnu bedre.

For god ordens skyld skal jeg nævne, at vi har et glimrende samarbejde med både arbejdsgivere og fagbevægelse i byggeriet i forhold til disse indsatser, hvilket gør Helga Mathiassens udfald endnu mere overraskende og uforståeligt.

Læs senere artikler

14 procent lærlinge på bygge- og renoveringssager

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Nyt samarbejde skal skabe flere lærlinge på de almene byggerier

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste