08. FEB. 2023 KL. 11:18

AlmenNet: Vær med til at udvikle fremtidens boligområder

Niklas Jarnit Og Steen Ejsing 2023

Niklas Jarnit, sekretariatsleder i AlmenNet, og Steen Ejsing, bestyrelsesformand i AlmenNet, glæder sig til at få sat gang i "Værdiskabende boligområder", hvor de inviterer andre brancher og civilsamfund ind til at udvikle fremtidens boligområder. Foto: Andreas Holm Hansen

Almene boligorganisationer og AlmenNet rækker ud til nye samarbejdspartnere, der vil være med til at gøre en forskel i det byggede miljø.

I AlmenNet tror de på, at de almene boligområder kan skabe endnu mere værdi for beboerne, lokalsamfundet og klimaet, hvis de slår pjalterne sammen med rådgivere, forskere, civilsamfund, fonde og andre ildsjæle.

Under overskriften ”Værdiskabende boligområder” rækker de almene boligorganisationer og AlmenNet ud til andre aktører, som med deres viden, erfaringer, midler og vilje kan være med til at sikre den nytænkning, der er brug for i fremtidens almene boligområder.

”Vi har et ansvar for den plads, vi optager i byen. Alene den almene sektor har 600.000 boliger fordelt på 7.000 afdelinger. Vi har et stort potentiale for at skabe mere værdi lokalt, og det tror vi på, at vi gør bedst sammen med gode folk, som ser på byggeri og boligområder med andre øjne,” siger Niklas Jarnit, sekretariatsleder i AlmenNet.

De seneste år har den almene sektor udviklet sig markant. Driften er blevet effektiviseret for 1,8 milliarder kroner, nye boformer imødekommer den demografiske udvikling, helhedsrenoveringer har fremtidssikret mange danskeres hjem, og klimadata fra bygninger sikrer, at regningen ikke sendes videre til de næste generationer.

”Den positive udvikling opstår i boligorganisationerne og kan mærkes lokalt i boligområderne. Branchen har taget et stort skridt, men vi er langt fra i mål, og vi kan komme meget længere med nye samarbejdspartnere,” siger Steen Ejsing, bestyrelsesformand i AlmenNet.

I marts og april 2023 inviterer AlmenNet derfor til en række udviklingsdage, hvor ansatte i boligorganisationer og andre interesserede sammen knækker koden for, hvordan et boligområde kan skabe værdi på flere bundlinjer, og i sidste ende giver mere tilbage, end det tager.

Læs mere om udviklingsdagene på www.almennet.dk.

 

Kontakter i AlmenNet

Ønsker I at høre mere om ”Værdiskabende boligområder”, kan I kontakte:

Niklas Jarnit, sekretariatsleder i AlmenNet, tlf.: 23 20 94 36, nja@almennet.dk

OM ALMENNET

AlmenNet er en udviklingsforening og spirekasse for projekter, der fremtidssikrer almene boligområder til gavn for beboere, samfundet og planeten. 

Foreningens medlemmer består af udviklingsorienterede almene boligorganisationer og administrationer.

AlmenNet har i dag 54 medlemsorganisationer, der tilsammen repræsenterer over 80 procent af alle almene boliger i Danmark.

Gennem fælles udvikling og læring vil foreningen medvirke til, at de almene boliger også i fremtiden vil være attraktive på boligmarkedet og appellere til brede beboergrupper.

AlmenNet har til formål at udvikle gode løsninger på de udfordringer, der knytter sig til at fremtidssikre de almene boligafdelinger. I 2022 har AlmenNet fx afsluttet udviklingsprojekter om el-ladestandere i almene boligområder og biodiversitet.

Se alle AlmenNets projekter her

Læs senere artikler

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste