19. SEP. 2022 KL. 10:51

Søg støtte til at videreføre aktiviteter fra coronatiden

Billede1 (1)

I coronatiden opstod mange aktiviteter, for eksempel udendørs fællesspisning. Foto: Dorte Fjalland (Getty Images).

Med ny pulje støtter Realdania aktiviteter, som opstod under coronatidens nedlukninger, men som fortsat kan bidrage til øget livskvalitet efter pandemiens afslutning.

Online bankoaftener, gå-klubber, nyttehaver og træningsøvelser i det fri.  

De almene boligforeninger var kreative og fyldt med gode idéer, når det kom til at finde på nye måder at være sammen på under coronapandemien.

Nu vil Realdania støtte fællesaktiviteter opstået under coronatiden med puljen ”'De nye folkerum' – Fra tomrum til hjerterum i coronatiden”. Puljen er på to millioner kroner.

Puljen på to millioner kroner kan søges af foreninger, grupper af frivillige og NGO’er. Det er muligt at søge op til 100.000 kroner per projekt eller aktivitet.

Ifølge Anne Gade Iversen, der er projektchef i Realdania, er mange af aktiviteterne fra coronatiden værd at genoptage, fastholde og bygge videre på.

”Mange af de aktiviteter, vi før lavede inden døre, flyttede udenfor og foldede sig ud på nye måder – til glæde for mange. Det opstod af nød, men meget er værd at lære af og holde fast i også i fremtiden. Det vil vi gerne understøtte med denne pulje, som er rettet mod civilsamfundets mange ildsjæle,” siger Anne Gade Iversen i en pressemeddelelse fra Realdania.

Søg støtte hos Realdania til 'De nye folkerum'

Om "De nye folkerum"

Realdanias pulje ”De nye folkerum” er en del af Realdanias indsats ’RESPOND – rammerne for den nye hverdag’, der undersøger, hvordan COVID-19 påvirkede vores adfærd, og hvordan vi kan omsætte den nye viden og nye initiativer til bedre livskvalitet i fremtiden. ”De nye folkerum” er et samarbejde mellem Realdania og Videnscenter for Folkeoplysning (Vifo).

VIGTIGE DATOER

14. september: Puljen åbner for ansøgninger

28. november: Sidste frist for ansøgninger


Senest slut februar 2023: Svar til alle ansøgere


Undervejs i perioden kan potentielle ansøgere melde sig til et gratis webinar, hvor Vifo og Realdania giver gode råd til ansøgningen og fortæller, hvad der bliver lagt vægt på, når ansøgningerne skal bedømmes. Der er planlagt et webinar tirsdag 3. oktober og mandag 7. november  - begge med samme indhold.

Kilde: Vifo

Om skribenten

Mille Muldberg BL
Mille Mulbjerg Rothgardt

Mille arbejder i BL's Kommunikationsafdeling som studentermedhjælper og studerer journalistik. Hun arbejder med community management på Facebook og bidrager også med historier fra livet omkring landets almene boliger.

Seneste Artikel

Efter otte år blev hunde tilladt i almen boligforening ved urafstemning

Mille arbejder i BL's Kommunikationsafdeling som studentermedhjælper og studerer journalistik. Hun arbejder med community management på Facebook og bidrager også med historier fra livet omkring landets almene boliger.

Seneste Artikel

Efter otte år blev hunde tilladt i almen boligforening ved urafstemning

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2657 )

0

Læseliste