07. SEP. 2022 KL. 21:51

Fra udsat område til kandidat som Nordens bedste boligområde

Højvangen

I dag bliver det afsløret, om det danske boligområde Højvangen i Skanderborg kan løbe med prisen som Nordens bedste boligområde.

Fokus på fællesskaber, gennemgribende renoveringer og gennemtænkte boligsociale indsatser har placeret det almene boligområde Højvangen i Skanderborg på listen over nominerede kandidater til prisen som Nordens Bedste Boligområde 2022.

Forandringerne er altså til at tage og føle på efter årelang indsats i en kun positiv retning. Højvangen var ellers et af de boligområder, der optrådte på listen over udsatte boligområder fra 2013 til 2015, men renoveringer til flere 100 millioner kroner og en intens indsats overfor en dengang voksende kriminalitet, har båret frugt.

I konkurrencen om prisen BEST LIVING ENVIRONMENT IN THE NORDIC COUNTRIES 2022 er Højvangen oppe mod kandidater fra de øvrige fire nordiske lande. De øvrige nominerede er HSB Telegrafberget i Stockholm i Sverige, Friis’ Gate 6 i Oslo i Norge, Keilugrandi 1-11 i Reykjavik i Island og Jyrkkälä, Kiinteistö Oy Jyrkkälänpolku i Jyrkälä i Finland.

I valget af det bedste boligområde ser juryen blandt andet på fællesskabsfølelse og naboskab samt arkitekturen og omgivelserne. Vigtigst af alt er dog, at boligområdet værdsættes højt af dem, som bor der.

Her på redaktionen hepper vi på Højvangen.

Læs senere artikler

Skal dit boligområde vinde Bedste Blandet By Prisen?

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christina Ove Holm BL
Christina Ove Holm

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

”Vi står sammen som branche og skal ikke hver især opfinde den dybe tallerken”

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

”Vi står sammen som branche og skal ikke hver især opfinde den dybe tallerken”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste