07. SEP. 2022 KL. 21:51

Fra udsat område til kandidat som Nordens bedste boligområde

Højvangen

I dag bliver det afsløret, om det danske boligområde Højvangen i Skanderborg kan løbe med prisen som Nordens bedste boligområde.

Fokus på fællesskaber, gennemgribende renoveringer og gennemtænkte boligsociale indsatser har placeret det almene boligområde Højvangen i Skanderborg på listen over nominerede kandidater til prisen som Nordens Bedste Boligområde 2022.

Forandringerne er altså til at tage og føle på efter årelang indsats i en kun positiv retning. Højvangen var ellers et af de boligområder, der optrådte på listen over udsatte boligområder fra 2013 til 2015, men renoveringer til flere 100 millioner kroner og en intens indsats overfor en dengang voksende kriminalitet, har båret frugt.

I konkurrencen om prisen BEST LIVING ENVIRONMENT IN THE NORDIC COUNTRIES 2022 er Højvangen oppe mod kandidater fra de øvrige fire nordiske lande. De øvrige nominerede er HSB Telegrafberget i Stockholm i Sverige, Friis’ Gate 6 i Oslo i Norge, Keilugrandi 1-11 i Reykjavik i Island og Jyrkkälä, Kiinteistö Oy Jyrkkälänpolku i Jyrkälä i Finland.

I valget af det bedste boligområde ser juryen blandt andet på fællesskabsfølelse og naboskab samt arkitekturen og omgivelserne. Vigtigst af alt er dog, at boligområdet værdsættes højt af dem, som bor der.

Her på redaktionen hepper vi på Højvangen.

Læs senere artikler

Skal dit boligområde vinde Bedste Blandet By Prisen?

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christina Ove Holm
Christina Ove Holm

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

Ny kampagne: Stem med til folketingsvalget

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

Ny kampagne: Stem med til folketingsvalget

Fik du

læst disse?

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag
Allan Werge_Foto Andreas Holm Hansen (2) Allan Werge ny formand for BL
Folketingssalen Christoffer Regild 07 Boligaftale med 10 milliarder kroner vedtaget i Folketinget
Hanne Kjær Kristoffersen Boliggården 1 Boligselskab tilbyder hjemmearbejde for at kunne ansætte folk
Se alle artikler ( 2488 )

0

Læseliste