14. NOV. 2022 KL. 12:00

Søg nu: Realdania åbner for støtte til nye ”Underværker”

Maria Dønvang Vi Droemmer Groent

Titanparken i København har tidligere fået støtte fra Realdania til at bygge et stort drivhus, som er centrum for udeliv, fællesskab, samvær i boligområdet. Foto: Maria Dønvang

Brænder I for at skabe nye aktiviteter og mødesteder i jeres boligområde, så skal I læse med her. For Realdania har måske pengene til at gøre jeres projekt til virkelighed.

Nu kan almene ildsjæle søge om støtte til at føre frivillige projekter ud i livet.

Realdania har igen åbnet op for deres kampagne ”Underværker”, som siden 2011 har arbejdet med projekter i det byggede miljø, som er drevet af frivillige kræfter.

Alle boligforeninger kan søge penge fra kampagnen, hvis I har den helt rigtige ide til et godt mødested, hvor mennesker kan mødes, og nogle ildsjæle, som har kræfterne til at realisere og drive projektet.

Der er ikke specifikke krav til, hvad projektet skal være, men der bliver lagt vægt på, at de frivilliges arbejde skal bidrage til nye og bedre rammer for frivillige aktiviteter, der skaber sammenhold, fællesskaber og levedygtige lokalsamfund.

Så har I planer om en taghave, mobile udekøkkener eller et stort drivhus, som kan fremme fællesskabet, så læs her, hvordan I kan søge midler fra Realdanias kampagne ”Underværker”.

Det er nemlig ikke nok bare at oprette jeres projekt, I skal også få mindst 500 personer til at give lige præcis jeres idé en stemme. Når stemmerne er i hus, vil projektet blive vurderet af Underværkers jury og Realdania ved næste ansøgningsfrist den 3. februar 2023.

Læs mere om, hvordan I opretter jeres projekt her

Realdania har støttet flere almene boligområder

Realdania har siden 2011 målrettet støttet projekter i det byggede miljø, som er drevet af frivillige, og erfaringerne viser, at ildsjæle skaber nye løsninger og får øje på nye muligheder og mangelfulde pletter i lokalsamfundet. I alt har Realdania gennem Underværker støttet 319 ildsjæleprojekter over hele landet med 145 millioner kroner.

Titanparken i København er blandt dem, som har modtaget et støttebeløb gennem Underværker. De modtog 500.000 kroner til at bygge et 30 kvadratmeter stort drivhus formet som en dome, som fungerer som centrum for udeliv, fællesskab, samvær og grøn læring for børn og voksne i boligområdet.

Og Bispeparken i Aarhus har modtaget 200.000 kroner fra Realdania til at bygge et mobilt køkken, som siden har udviklet sig til, at frivillige beboere kører ud til arrangementer med streetfood-aktiviteter.

Begge projekterne er blevet til i samarbejde mellem beboere, boligselskaber og helhedsplaner. Men med beboerne som initiativtagerne og dem, som står for driften af begge projekter.

Næste ansøgningsfrist er den 3. februar 2023, og alle almene foreninger kan søge.

OM UNDERVÆRKER

Med kampagnen Underværker støtter Realdania projekter i det byggede miljø, som er drevet af frivillige kræfter.

Kampagnen bidrager både med økonomisk støtte, rådgivning og videndeling til at føre gode idéer ud i livet.

I sin levetid har kampagnen støttet virkeliggørelsen af mere end 319 projekter med cirka 145 millioner kroner.

Næste ansøgningsfrist er den 3. februar 2023.

Læs mere om Underværker her

 

Læs senere artikler

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BL’s formand: ”Hverdagsdemokraterne binder samfundet sammen”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BL’s formand: ”Hverdagsdemokraterne binder samfundet sammen”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2914 )

0

Læseliste