23. MAR. 2022 KL. 15:10

Hvem skal have året demenspris 2022?

COLOURBOX36730713

Colourbox

Kender du en person eller en aktivitet, som skaber glæde og støtter mennesker med demens. Så kan du nu indstille dem til Demenspriserne 2022.

Fra den 22. marts til den 22. april kan du indstille medarbejdere og ildsjæle eller et tilbud til Demenspriserne 2022.

Medarbejderprisen går til en medarbejder, der gør en særlig indsats for at skabe glæde, tryghed og værdighed for mennesker med demens.

Pårørendeprisen går til en ildsjæl eller et tilbud/en aktivitet – i offentligt, privat eller frivilligt regi – der gør en ekstraordinær indsats for at inkludere, anerkende og støtte pårørende til mennesker med demens.

”Demenssygdomme vender tilværelsen på hovedet, ikke bare for de mennesker, der bliver ramt, men også deres pårørende. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med Demenspriserne kan anerkende ildsjæle, der hver dag knokler for at gøre en indsats for mennesker med demens og deres nære,” siger Astrid Krag, der er sundheds- og ældreminister, i en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet.

Begge prismodtagere får en personlig pengepræmie på 10.000 kr. Derudover modtager vinderen af Medarbejderprisen desuden en præmie på 50.000 kr. til sin arbejdsplads til at videreudvikle det gode faglige og sociale fællesskab omkring arbejdet med demens.

Alle kan indstille til begge priser – lige meget om du er pårørende, selv har en demenssygdom, er kollega, leder, ven eller noget helt andet.

Du kan ikke indstille dig selv, men du kan sagtens indstille den samme person eller det samme tilbud/aktivitet flere år i træk. Og du må gerne indstille samme person til begge priser.

Indstillingen sker på www.demensprisen.dk.

Priserne overrækkes af social- og ældreministeren ved DemensDagene den 23.-24. maj 2022, der afholdes i Musikhuset Aarhus.

Læs mere om Demenspriserne og indstilling på www.sm.dk.

Læs senere artikler

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BO-VEST: ”Vi skal konkurrere på at være en attraktiv arbejdsplads”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BO-VEST: ”Vi skal konkurrere på at være en attraktiv arbejdsplads”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2842 )

0

Læseliste