06. MAJ. 2022 KL. 10:17

Nu skal nordjysk boligområde dyste med Barcelona om bedste fysiske omdannelse

Fyrkildevej

Himmerland Boligforening er nomineret for omdannelsen af Kildeparken samt den overordnede omdannelse af det østlige Aalborg og skal dyste mod projekter i Barcelona, Milano og Bologna om den prestigefyldte pris.

Det østlige Aalborg skal dyste mod projekter i Barcelona, Milano og Bologna om prestigefyldte pris.

Den fysiske omdannelse af boligområdet Kildeparken i Aalborg Øst bliver ved med at vække begejstring. Denne gang i Europa, hvor den omfattende renovering nu er blandt finalisterne til The European Responsible Housing Awards 2022.

Himmerland Boligforening er nomineret for omdannelsen af Kildeparken samt den overordnede omdannelse af det østlige Aalborg og skal dyste mod projekter i Barcelona, Milano og Bologna om den prestigefyldte pris. Hvert tredje år belønner aktører, der gør en særlig indsats inden for sociale boligprojekter.

Aalborg Øst har de seneste år gennemgået en omfattende omdannelse fra udsat boligområde til levende bydel. Byudviklingsplanen for det østlige Aalborg er flere steder blevet beskrevet som et af de bedste eksempler på omdannelse af udsatte boligområder i dansk kontekst og blev i 2019 hædret med Bygherreprisen og Byplanprisen sammen med Aalborg Kommune. Nu modtager tilgangen, som i faglige kredse omtales ”Aalborg-modellen”, således også international anerkendelse.

"Det er kæmpestort, at omdannelsen af Aalborg Øst nu modtager international anerkendelse, og vi er utroligt stolte over at blive sat i forbindelse med en række af verdens mest succesfulde byudviklingsprojekter. Vi har naturligvis et håb om, at opmærksomheden kan lede til, at de anvendte metoder vil udbredes yderligere og således tjene til inspiration for andre områder med lignende udfordringer i ind- og udland," lyder det fra direktør i Himmerland Boligforening Ole Nielsen.

Samarbejder er nøglen til varige forandringer

Selvom Himmerland Boligforening er nomineret for projektet i Kildeparken, er det i høj grad den samlede udvikling i det østlige Aalborg, der vækker international opsigt. Udviklingen fra socialt udsat bydel til levende lokalsamfund skal ifølge direktøren i høj grad tilskrives en nytænkende tilgang til byudvikling på tværs af aktører.

"Udviklingen er i høj grad drevet af en stærk vilje til at samarbejde på tværs af det lokale erhvervsliv, kommunen, foreningslivet samt forsknings- og vidensorganisationer, som alle har spillet en stor rolle i tilblivelsen af det Aalborg Øst, som vi kender i dag," forklarer Ole Nielsen.

Himmerland er nomineret I kategorien ‘Building Strategic Alliances - fostering community participation’.

Organisationen bag belønner hvert tredje år sociale boligprojekter, der gør en særlig indsats for CSR-indsatser samt udveksling af viden og værktøjer til at forbedre vilkårene i udsatte boligområder. Blandt de øvrige nominerede finder man anerkendte projekter fra City of Barcelona, bystyret i Bologna samt projektet Milano2035. Finalisterne er udvalgt blandt mere end 70 indstillinger fra 20 lande.

Det er fjerde gang, at The European Responsible Housing Award uddeles, og prisuddelingen finder sted den 16. juni i Helsinki til den internationale housing-festival i Helsinki.

European Responsible Housing Award

Hvis man vil vise resten af Europa, hvordan man arbejder med sine boliger, så skal man søge European Responsible Housing Award. 

Her er kategorierne:

- Fair finansiering.

- ’Mere end et tag over hovedet’ – støtte til fællesskabet.

- ’Leaders of innovation’ – klima- og energi-løsninger.

- Strategiske partnerskaber.

- ’Det stærke hold’ nye måder at adresserer medarbejdernes måder at arbejde på.

- ‘Den ekstra mil’ – særlige tiltag under Covid-19

Du kan læse mere om Housing Europe Award her.

 

Læs senere artikler

Skal I vinde European Housing Awards?

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ny rapport: Europa skriger på betalelige boliger

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2842 )

0

Læseliste