07. JUN. 2022 KL. 11:00

Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen

Gitte Linde og Allan Dam Madsen slipper for at skrive mange mails, når de tager en hurtig snak ved skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen

Gitte og Allan: ”Vi har fået mere respekt for hinanden.” Direktør bakker op. Det giver god synergi at dele kontor.

I NordVestBO i Struer har ejendomsfunktionærer og udlejningsmedarbejdere delt kontorer i to år. Det har gjort dem til et bedre team. Arbejdsglæden er vokset, og de har fået mere respekt for hinanden.

”Det har givet meget mere, end vi havde regnet med. Vi opdagede, hvor godt det var, at vi havde sparring med udlejningen i samme bygning. Det gør det i hvert fald 100 procent til en bedre arbejdsplads,” siger Allan Dam Madsen, ejendomsfunktionær i den almene boligorganisation NordVestBO.

Det er hans kollega udlejningsmedarbejder Gitte Linde enig i.

"Det har givet os en bedre forståelse for hinandens arbejde, og vi har fået en større glæde, fordi der er en god kommunikation," siger Gitte Linde.

"Ejendomsfunktionærerne er blevet vores nære kollegaer. Vi er ikke delt op i dem og os, når man kører det sådan her. Så er vi et fælles team," siger hun.


Ejendomsfunktionærerne er blevet vores nære kollegaer, siger Gitte Linde, udlejningsmedarbejder, NordVestBO. Foto Charlotte Scott Hansen

Flyttede sammen ved tilfælde

Allan Dam Madsen er en ud af de syv ejendomsfunktionærer, der passer NordVestBOs 1.000 boliger i Struer.

Boligorganisationens hovedsæde ligger i Holstebro, men der er også et udlejningskontor i Struer med to medarbejdere. Her flyttede ejendomsfunktionærerne ind, da de gik fra at have kontor i hver sin boligafdeling til at arbejde som team, fortæller Allan Dam Madsen.

"Vi tænkte fra starten, at det var en god ide, for vi er måske ikke altid edb-genier, og så kunne vi trække på deres hjælp. Jeg tror også lynhurtigt, de fandt ud af, at de kunne trække på den viden vi sad med omkring det praktiske herude," siger Allan Dam Madsen.

"Man får mere respekt for de andres arbejdsopgaver. For eksempel når de har allermest travlt,"

Stor lettelse at slippe for mails

Ejendomsfunktionærer og udlejningsmedarbejdere møder hinanden hver dag i formiddagspausen og til frokost. Gitte Linde har små papirlapper liggende på sit skrivebord, hvor der står, hvad hun skal spørge de enkelte viceværter om.

"Vi sidder meget ved computeren og sender mange mails, og derfor er det en stor lettelse, at der er ting i ens arbejdshverdag, som kan løses indenfor meget kort tid, fordi du har direkte kontakt med din kollega," siger hun.

Allan Dam Madsen foretrækker også en hurtig snak.

"Når det er mail, kan man nogle gange skrive 3 gange hver for at opklare et spørgsmål. Den direkte kommunikation er guld værd," siger han.


Det giver supergod mening, at udlejning og ejendomsfunktionærer sidder sammen, mener Anders Vestergaard, direktør, NordVestBO.

Også godt for beboerne

Den direkte kommunikation løser hurtigt spørgsmål om ind- og udflytning, mistede nøgler og bekymring for beboere. 

"Det er små hverdagsting som er gode for os, men også for vores lejere, som sommetider kan være i en svær situation, hvor de ikke kan klare det hele," siger Gitte Linde.

"Jeg har for eksempel en ældre dame, der er flyttet i en ældrebolig. Hun har ingen til at hjælpe sig, er ikke digital og kan ikke komme til en postkasse med lejekontrakten. Så får jeg lige ejendomsfunktionæren til at gå ind og tage lejekontrakten med her tilbage til kontoret. Der er vi fri for at ringe til et plejehjem og få dem til det," siger Gitte Linde.

Hun arbejder en del af tiden på hovedkontoret i Holstebro. En af NordVestBOs afdelingsinspektører sidder også tre dagen om ugen på kontoret i Struer.

Rettede op på kønsbalancen

Det gav også mere harmoni på arbejdspladsen at komme tættere på udlejningen, fortæller Allan Dam Madsen.

"Vi ejendomsfunktionærer er alle sammen mænd, og de to-tre piger der kommer på udlejningskontoret, de er jo piger, så det gav bare et andet sprog, at man fik blandet det der," siger Allan Dam Madsen.

"Man får mere respekt for de andres arbejdsopgaver. For eksempel når de har allermest travlt, og vi kommer og spørger, kan du ikke lige få den her lamineringsmaskine til at køre, og de så hjælper alligevel," siger han.

Direktøren ser stor effekt af at sidde sammen

NordVestBO har netop bygget en ny driftsbygning færdig til ejendomsfunktionærerne i Struer. Det var egentlig ikke planen, men nu flytter Gitte Linde og hendes kollega med ind i den nye bygning. Direktøren i NordVestBO bakker op om det.

"Det giver supergod mening, at man sidder sammen. De har oplevet en stor synergi, og det har lettet deres daglige arbejde og kommunikation. Det giver en vidensdeling, som de ikke havde før," siger Anders Vestergaard, direktør i NordVestBO.

"Jeg synes, at jo mere man er opdelt, jo mindre forståelse har man for hinandens opgaver. Så jeg tror, at der generelt kan være en synergi ved at sidde sammen, men det er ikke alle steder, det kan lade sig gøre," siger han.

Læs senere artikler

Flere beboere betalte ikke husleje til tiden i første kvartal

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste