24. JAN. 2022 KL. 08:53

Stort skridt i udviklingsplan for Ringparken

BL Ringparken 121018 007

Udviklingsplanen for Ringparken er udarbejdet i samarbejde med Slagelse Kommune, der i projektet har set udviklingsmuligheder for hele byen. Foto: Carsten Andersen

160 privatejede ungdomsboliger og 900 kvadratmeter butikker og andre erhversmål på vej i Ringparken

Da Ringparken i Slagelse den 1. december 2019 var på Boligministeriets liste over såkaldte ”hårde ghettoer” lå det fast, at boligområdet måtte gennem en voldsom udvikling. Som konsekvens af den såkaldte ”ghettolov” et flertal i Folketinget havde vedtaget året før, må kun 40 procent af områdets boliger i 2030 bestå af almene familieboliger.

Nu har Fællesorganisationens Boligforening i Slagelse (FOB), der ejer Ringparken taget endnu et stort skridt i bestræbelserne på at leve op til ”ghettolovens" krav.  

Jordsalg

Boligorganisationen har solgt 7.500 kvadratmeter jord i Ringparken til det privatejede ejendomsselskab, Container Living, som vil opføre 160 ungdomsboliger og 900 kvadratmeter erhverv på grunden.

”Opførelsen af de nye ungdomsboliger og de nye erhvervslokaler, der primært bliver butikker, er udover implementering af den bundne udviklingsplan, et stort skridt i retning af virkeliggørelse af FOBs vision om, at Ringparken skal blive et blandet, trygt og attraktivt byområde i Slagelse,” siger boligorganisationens direktør, Flemming Stenhøj Andersen.

Omfattende udviklingsplan

Opførelsen af Container Livings 160 ungdomsboliger er kun et skridt på vejen til at opfylde ”ghettolovens” krav om, at kun 40 procent af områdets boliger i 2030 må være almene familieboliger.

Før udviklingsplanen bestod Ringparken af 868 almene familieboliger ejet af FOB og Slagelse Almennyttige Boligselskab (SAB). I 2020 solgte SAB sine 136 boliger i Schackenborgvænge til en privat ejendomsinvestor.

Udover opførelsen af Container Livings 160 ungdomsboliger, skal der i 2024 opføres yderligere 120 almene ungdomsboliger. Desuden skal der i 2028 ommærkes 18 eksisterende et værelses boliger til ungdomsboliger.

Endelig skal der frem til 2030 opføres mere end 200 private boliger i området.

Ungdomsboliger giver mening

I alt medfører transformationen af Ringparken godt 300 ungdomsboliger. Ifølge administrerende direktøren for Container Living, Brian Gade giver det mening. Dels opføres de mange nye boliger kun en kilometer fra Slagelses centrum. Og dels har virksomheden gode erfaringer med at opføre ungdomsboliger i større danske provinsbyer.

”Vi ser muligheden for at skabe et godt bo-miljø for fremtidens mange studerende i Slagelse, og vi glæder os til samarbejdet med FOB og Slagelse Kommune om at opdatere Ringparken, så området i løbet af 20’erne vil fremstå lige så attraktivt for Slagelse-borgerne, som det gjorde ved opførelsen af boligområdet i 1960’erne,” siger Brian Gade.

Omfattende forbedringer for beboerne

På trods af frasalget af en del af Ringparken og det omfattende tilbyg af nye boliger, kan det ikke forhindres, at der skal nedrives 120 eksisterende familieboliger.

”Vi får tømt 120 boliger ved almindelig fraflytning, så alle, der gerne vil, kan blive boende i Ringparken,” siger Flemming Stenhøj Andersen.

Og Ringparkens omfattende fysiske forandring kommer også beboerne i de over 600 tilbage blivende almene familieboliger til gode.

”Indtægterne fra grundsalget indgår i finansieringen af den helhedsplan for Ringparkens bestående boliger, der bl.a. vil sikre beboerne nye køkkener, nye badeværelser, opgraderede udearealer mv.”, siger Flemming Stenhøj Andersen.

Uddannelsesby

Udviklingsplanen for Ringparken er udarbejdet i samarbejde med Slagelse Kommune, der i projektet har set udviklingsmuligheder for hele byen.  

”Etableringen af de nye ungdomsboliger understreger udviklingen af Slagelse som en stærk uddannelsesby, som vi også så med etablering af campus ved Slagelse Station og senest ved udflytning af yderligere studiepladser til Slagelse”, siger Slagelses borgmester, Knud Vincents.

”Gode uddannelser kombineret med gode boliger til de studerende er opskriften på at fastholde mange, kvalificerede unge i kommunen, som efter afslutningen på deres uddannelser bliver gode medarbejdere i kommunens virksomheder og forhåbentlig mangeårige borgere her,” fortsætter han.

 

Læs senere artikler

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste