14. DEC. 2022 KL. 16:11

Stor folkelig opbakning til almene boliger

K├Ÿbenhavn DSC 2527

I følge et stort flertal af befolkningen skal kommunerne sikre, at foryningen af almene boliger er stor nok til at dække behovet. PÅ billedet "Det Hvide Snit" På Christianshavn i Københavns Kommune. Foto: Carsten Andersen

Ny undersøgelse viser, at det ikke giver store udsving i opbakningen til almene boliger, om man er kvinde eller mand, eller hvor gamle vi er. Ligesom det heller ikke betyder noget, hvad vi stemmer, eller om vi bor i ejerbolig eller lejebolig.

Over 75 procent af alle danskere er enige i, at de almene boligorganisationer løser en vigtig samfundsopgave, og i at alle kommuner skal have tilstrækkeligt med almene boliger til at sikre, at alle har et godt sted at bo. Kun lidt over fem procent udtrykker modstand mod de almene boliger.

Det fremgår af en opinionsundersøgelse, A&B Analyse har gennemført blandt 1.000 danskere.

Støtten er jævnt fordelt

Undersøgelsen viser også, at det ikke giver store udsving for glæden over de almene boliger, om de adspurgte er kvinder eller mænd, hvor gamle de er, hvad de stemmer, eller om de bor i ejerbolig eller lejebolig.

Tilslutningen er størst blandt danskerne over 50, hvor næsten 90 procent bakker op. Og lidt lavere blandt unge under 35, hvor 64 procent bakker op. Opbakningen ses bredt blandt vælgere på tværs af partier i Folketinget.

”Almene boliger spiller en vigtig rolle på boligmarkedet og i samfundet i det hele taget, og det er der en bred erkendelse af i befolkningen,” siger viceadministrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, Solveig Råberg Tingey.

”De er særlige vigtige for udvikling af velfærden, hvor der er et stort potentiale og samfundsøkonomisk gevinst i at investere i almene boliger til mange forskellige grupper af mennesker. Det er også noget, vi oplever, har bred opbakning politisk og blandt andre organisationer og i erhvervslivet,” fortsætter hun.

Se undersøgelsens resultat her.

Om almene boliger

Den 1. januar 2022 bestod den almene boligsektor af 589.419 boliger. De er i alle Danmarks kommuner fordelt i 7.108 boligafdelinger, som ejes af 511 boligforeninger. Der bor cirka en million danskere i boligerne.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Tæt samarbejde med erhvervslivet får udsatte borgere i job

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Tæt samarbejde med erhvervslivet får udsatte borgere i job

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2667 )

0

Læseliste