28. SEP. 2021 KL. 13:30

Træt af dårligt image: Nu skifter boligområde navn

BL Agervang 101018 005

Agervang med den lille sø er en del af Lejerbos afdeling Grønneparken - også kendt som Vangkvarteret. Foto: Carsten Andersen

Et flertal af Lejerbos beboere i Vangkvarteret i Holbæk har besluttet, at deres afdeling fremover skal hedde Grønneparken. De håber, at det vil ændre på områdets image, som trænger til et løft.

Grønneparken vil fremover være det officielle navn for det almene boligområde, som ligger omkring Agervang, Havevang og Engvang i Holbæk.

Det har et flertal af beboerne i Lejerbos afdeling Vangen besluttet på et ekstraordinært afdelingsmøde i sidste uge.

35 stemte for, at de skulle hedde Grønneparken. 22 ønskede at holde fast i navnet Vangen, og 9 havde helst set, at de opkaldte området Søvang – efter en lille sø, som ligger i Agervang.

Grunden til navneskiftet er ifølge boligafdelingens formand, Süreyya Oktar, at afdelingen døjer med et dårligt image.

”Vi er blevet forbundet med utryghed og kriminalitet, og det har irriteret beboerne. Det matcher ikke det billede, vi selv har af vores boligområde med gode boliger, fantastiske udearealer og gode fællesskaber. Vi vil gerne skabe en ny historie om området, og det kan et nyt navn hjælpe med til,” siger Süreyya Oktar til dagbladet Nordvestnyt.

Det dårlige image skyldes blandt andet, at Vangkvarteret siden 2010 har været på regeringens ”ghettoliste”. Og i 2019 blev de ydermere stemplet som ”hård ghetto”, fordi de havde for mange beboere uden for arbejdsmarkedet og havde været på den såkaldte ghettoliste i så mange år.

Men i 2020 lykkedes det endelig at vende skuden, så kvarteret ikke længere opfyldte kriterierne for at være et ”hårdt ghettoområde”.

Vangkvarteret gennemgår i disse år en række forandringer, der blandt andet har til formål at skabe en mere blandet beboersammensætning.

Artiklen fortsætter under billedet. 

BL Agervang 101018 016

1 / 1Afdeling Agervang/Engvang blev løbende renoveret imellem 2011-2013. Foto: Carsten Andersen

Vi vil gerne skabe en ny historie om området, og det kan et nyt navn hjælpe med til.

Süreyya Oktar

Afdelingsformand i Grønneparken

Nu skal området tales op

Det nye navn Grønneparken er opstået, fordi boligområdet ligger tæt på Holbæk Fælled og har grønne områder, der slanger sig mellem boligblokkene.

Vejene hedder fortsat Agervang, Havevang og Engvang. Men det håber beboerne, at der også kan laves om på. For de ved godt, at et nyt navn til afdelingen ikke er nok til at ryste et dårligt image af sig.

Lis Franciska Jensen, der er forretningsfører i Lejerbo Holbæk, udtaler til avisen, at det nu er vigtigt, at de sætter fokus på at fortælle de gode historier fra området og om, hvordan området har ændret sig og er blevet en aktiv del en hel bydel i udvikling.

Alle husstande er blevet orienteret om navneskiftet. I den kommende tid vil skilte, flag og logoer blive skiftet ud i boligområdet.

Læs senere artikler

100 nye billige boliger åbner i dag

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Agervang: “Det går jo allerede den rette vej herude”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se, hvem der bor i de almene boliger

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se, hvem der bor i de almene boliger

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2726 )

0

Læseliste