15. NOV. 2021 KL. 15:48

Unge på gaden for at få flere i stemmeboksen i Tingbjerg

IMG 0672

: Louise Ahlskog er hoppet ind i kaffevognen med opfodringer til at stemme. Hun er projektansat i den boligsociale helhedsplan i Tingbjerg og Utterslevhuse.

Boligsocial helhedsplan står bag stor indsats for at få borgere i Tingbjerg og Husum til at stemme ved kommunalvalget

”Har du tænkt dig at stemme til kommunalvalget?” Sådan lød spørgsmålet i denne og sidste uge fra unge fra Tingbjerg og Husum.

De unge var på gaden for at oplyse om kommunalvalget tirsdag. De havde taget kaffe og balloner med for at få en hyggelig snak i gang med især de unge, der kom forbi.

Det er bare et af de mange initiativer som den boligsociale helhedsplan i Tingbjerg og Utterslevhuse det sidste halve år har taget for at få flere til at stemme, skriver Brønshøj-Husum Avis.

Initiativerne er vigtige. Ved kommunalvalget i 2017 lå stemmeprocenten på Tingbjerg Skole på 39,9 % og på cirka 52,4 % på valgstedet Energicenter Voldparken i Husum, ifølge avisen.

Valgambassadører med Ipad

”Fra start har der været et særligt fokus på at etablere samarbejde med allerede eksisterende foreninger for eksempel Ungefællesskabet i Tingbjerg og Bydelsmødrene. På den måde forventer vi at nå længere ud via deres netværk og øge deltagelsen til arrangementerne og i sidste ende øge valgdeltagelsen,” siger Louise Ahlskog, projektansat hos den boligsociale helhedsplan i Tingbjerg og Utterslevhuse.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Tingbjerg Stemme

1 / 1 I Tingbjerg er unge valgambassadører gået på gaden for at oplyse om kommunalvalget sammen med den boligsociale helhedsplan. De er rykket ud på et hjørne, hvor mange kommer forbi på indkøb.

Læs senere artikler

”Jeg har sat mig for at få flere til at stemme”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Hent materialet: Er I klar til at stemme til kommunalvalget derude?

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Et af initiativerne er at uddanne unge til valgambassadører i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke. De unge har blandt andet haft en quiz på Ipad med ud på gaden, som de fortæller om til  TV2 Lorry.

”Jeg tror også, vi lægger meget vægt på, at vi ikke skal trække dem ind i en politisk debat om, hvem der har ret og hvem, der tager fejl. Vi lægger mere vægt på, at det skal være en hyggelig samtale,” fortæller en af de unge valgambassadører til TV2.

En bred vifte af lokale kræfter står bag initiativerne, blandt andet Ungenetværkene, Tingbjerg Skole, Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus, Tingbjerg-Husum Tryghedspartnerskab og helhedsplanen Husum For Alle.

Projektet har fået støtte af Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Tingbjerg-Husum Tryghedspartnerskab.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste