03. MAJ. 2021 KL. 16:15

Kommune: Nu vil vi arbejde tættere sammen med boligorganisationer

Ole Bondo Christensen Taler

”Der skal fremover være klare mål for en balanceret beboersammensætning i vores forskellige boligafdelinger, og når der renoveres, skal der bringes nye funktioner og mere natur ind i boligområderne," fortæller borgmester Ole Bondo Christensen. Foto: Furesø Kommune

Borgere, byrådsmedlemmer og faglige eksperter har netop afleveret 25 anbefalinger til, hvordan Furesø Kommune kan sikre attraktive almene boligområder og forebygge parallelsamfund. Her er anbefalingerne.

Politikerne i Furesø Kommune er gået ind i kampen for at forebygge, at lokale almene boligområder nogensinde havner på regeringens lister over udsatte boligområder eller ghettoer. I dag står de nemlig slet ikke i nærheden, og sådan skal det blive ved med at være. Derfor har politikerne nedsat et såkaldt rådgivende § 17 stk. 4 udvalg, der skal sikre, at boligområderne bliver ved med at være attraktive.  

Politikerne inviterede borgere, de lokale boligorganisationer, BL og en række andre eksperter til at deltage i arbejdet, og nu er udvalget kommet med en rapport og 25 anbefalinger, der skal forebygge parallelsamfund og sikre en beboersammensætning i balance.

”Udvalget anbefaler et tæt og tillidsfuldt samarbejde mellem boligorganisationerne, kommunen og frivillige,” siger borgmester Ole Bondo Christensen (A) i pressemeddelelsen fra udvalget.

I udvalget deltog blandt andre Værløse Almennyttige Boligselskab (VAB), Furesø Boligselskab, Lejerbo og KAB.

Om almene boliger i Furesø Kommune

  • Der er 45 almene boligafdelinger med næsten 5.000 boliger fordelt på syv boligorganisationer.

  • De ca. 5.000 boliger huser ca. 10.000 furesøborgere.

  • De almene boliger udgør 28 pct. af den samlede boligmasse i kommunen.

Kilde: Furesø Kommune

 

Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15

1 / 1 ”Det er det tætte samarbejde, der virker," fortæller BL’s cheføkonom Solveig Råberg Tingey. Foto: Holger Svend Andersson

Der skal skrues på lokale forhold

BL’s cheføkonom Solveig Råberg Tingey bidrog også til udvalgets arbejde med at sikre velfungerende almene boligområder. Hun er helt enig i, at det tætte samarbejde er afgørende.

”Det tætte samarbejde mellem kommune og boligorganisationer er grundstenen til at sikre den positive udvikling og den blandede beboersammensætning, og det kan vi også se her i Furesø Kommune med de anbefalinger, vi er nået frem til. Der er en klar erkendelse af, at det er lokalt, man skal løse udfordringerne og skabe udviklingen i områderne,” siger Solveig Råberg Tingey.

Hver tredje bolig er almen

I dag er 28 procent af boligerne i Furesø Kommune almene boliger. Det svarer til cirka 5.000 boliger fordelt på 7 boligorganisationer. Udvalget anbefaler, at boligorganisationerne samarbejder med kommunen om at sætte mål og lave handleplaner for de enkelte boligområder.

 ”Handleplaner og mål for fx beskæftigelse og uddannelse kan styrke samarbejdet lokalt og sikre retning for en positiv udvikling i områderne. Ligesom strategiske udlejningsaftaler kan være effektive,” Solveig Råberg Tingey.

Udvalget lægger op til, at forskellige udlejningsværktøjer i højere grad skal i brug fremover, blandt andet med fokus på beboersammensætningen, som borgmesteren understreger:

”Der skal fremover være klare mål for en balanceret beboersammensætning i vores forskellige boligafdelinger, og når der renoveres, skal der bringes nye funktioner og mere natur ind i boligområderne. Når der bygges nyt, anbefaler udvalget, at der bygges både ejer-, lejer- og andelsboliger samtidig, så ejerformerne blandes,” siger borgmester Ole Bondo Christensen.

Næste skridt er at forelægge anbefalingerne for alle udvalg i Furesø Kommune, der skal beslutte, om der skal arbejdes videre med anbefalingerne. Samtidig har borgmesteren inviteret indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek til Furesø for at møde udvalget.

 Furesø Kommunes § 17 stk. 4 udvalg anbefaler bl.a.:

Læs alle anbefalingerne i rapporten: Det er godt at bo alment – Furesøs almene boliger i balance.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste