05. MAJ. 2021 KL. 12:58

Amager: Almen nabo til skandalehøjhus er også ramt af svag beton

IMG 3295

Foto: KAB

Ingeniørfirmaet Norconsult har på vegne af Bach Gruppen undersøgt betonen i flere af nybyggerierne omkring Njals Tårn. I KAB’s nabobygning med ungdomsboliger er der også fundet beton, som er "under den påkrævede styrke".

Den meget omtalte betonsag om Njals Tårn på Amager i København er årsag til, at Bach Gruppen nu undersøger flere af de byggerier, de har været en del af. 

Et af dem er AKB Københavns nyopførte nabobygning med 97 ungdomsboliger, med navnet Faste Batteri.

På vegne af Bach Gruppen har ingeniørfirmaet Norconsult lavet mere end 100 prøver af betonen i stuedæk og kælderniveau af bygningen. Undersøgelserne har vist, at et par af søjlerne i parkeringskælderen ligger under den påkrævede styrke.

Norconsult har dog forsikret KAB, at der er tale om søjler placeret under gårdarealet og ikke selve bygningen, så det ikke udgør en risiko for huset.

”Vores opmærksomhed er på at varetage beboernes interesser. Derfor har vi naturligvis været optaget af at få en garanti for, at der ikke er et sikkerhedsmæssigt problem i bygningen. Det har vi fået. Og vi holder løbende beboerne orienteret om nyt i sagen. Som bygningsejer af de 97 ungdomsboliger i huset forventer vi, at totalentreprenøren (Bach Gruppen) retter op på de fejl, der nu er afdækket i betonundersøgelsen. Ligesom vi forventer, at der sker en myndighedsgodkendelse af den konkrete løsning,” udtaler KAB.

Bach Gruppen vil som konsekvens af undersøgelserne opsætte en ekstra søjle i parkeringskælderen i den ene af de undersøgte bygninger.

Kommunen kræver mere dokumentation

På grund af den seneste sag med svag beton i KAB’s nabobygning vil Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning ifølge DR Nyheder indhente yderligere dokumentation for de gennemførte undersøgelser.

Derudover vil Teknik- og Miljøforvaltningen ”afvente at modtage byggeansøgninger til opretning af de steder, hvor der er fundet betonstyrker, der ikke lever op til det påkrævede,” fremgår det af et notat fra forvaltningen.

Sagen kort

Erhvervsudvikleren Bach Gruppen blev i marts 2020 politianmeldt af Københavns Kommune på grund af mistanke om svindel med fundamentet under Njals Tårn.

Prøver af fundamentet og højhusets bærende søjler viste, at kvaliteten af betonen var langt under den standard, den skal være.

I september besluttede København Kommune at standse byggeriet, da det kom frem, at betonen i byggeriets bundplade var porøs og med lav styrke.

Siden efteråret har Bach Gruppen været i dialog med Københavns Kommune om en løsning, hvor man tager højde for den svage beton.

 

FASTE BATTERI

Faste Batteri er en blandet bebyggelse med tre bygningsejere:

  • Boligselskabet AKB, København v. KAB har 97 almene ungdomsboliger
  • Heimstaden har private udlejningsboliger på husets øverste etager
  • Bach Gruppen ejer en parkeringskælder og en dagligvarebutik i stueetagen.

 

Læs senere artikler

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligafdeling sørger for sommersjov til børnene

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligafdeling sørger for sommersjov til børnene

Fik du

læst disse?

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag
Allan Werge_Foto Andreas Holm Hansen (2) Allan Werge ny formand for BL
Folketingssalen Christoffer Regild 07 Boligaftale med 10 milliarder kroner vedtaget i Folketinget
Hanne Kjær Kristoffersen Boliggården 1 Boligselskab tilbyder hjemmearbejde for at kunne ansætte folk
Se alle artikler ( 2419 )

0

Læseliste