05. MAJ. 2021 KL. 12:58

Amager: Almen nabo til skandalehøjhus er også ramt af svag beton

IMG 3295

Foto: KAB

Ingeniørfirmaet Norconsult har på vegne af Bach Gruppen undersøgt betonen i flere af nybyggerierne omkring Njals Tårn. I KAB’s nabobygning med ungdomsboliger er der også fundet beton, som er "under den påkrævede styrke".

Den meget omtalte betonsag om Njals Tårn på Amager i København er årsag til, at Bach Gruppen nu undersøger flere af de byggerier, de har været en del af. 

Et af dem er AKB Københavns nyopførte nabobygning med 97 ungdomsboliger, med navnet Faste Batteri.

På vegne af Bach Gruppen har ingeniørfirmaet Norconsult lavet mere end 100 prøver af betonen i stuedæk og kælderniveau af bygningen. Undersøgelserne har vist, at et par af søjlerne i parkeringskælderen ligger under den påkrævede styrke.

Norconsult har dog forsikret KAB, at der er tale om søjler placeret under gårdarealet og ikke selve bygningen, så det ikke udgør en risiko for huset.

”Vores opmærksomhed er på at varetage beboernes interesser. Derfor har vi naturligvis været optaget af at få en garanti for, at der ikke er et sikkerhedsmæssigt problem i bygningen. Det har vi fået. Og vi holder løbende beboerne orienteret om nyt i sagen. Som bygningsejer af de 97 ungdomsboliger i huset forventer vi, at totalentreprenøren (Bach Gruppen) retter op på de fejl, der nu er afdækket i betonundersøgelsen. Ligesom vi forventer, at der sker en myndighedsgodkendelse af den konkrete løsning,” udtaler KAB.

Bach Gruppen vil som konsekvens af undersøgelserne opsætte en ekstra søjle i parkeringskælderen i den ene af de undersøgte bygninger.

Kommunen kræver mere dokumentation

På grund af den seneste sag med svag beton i KAB’s nabobygning vil Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning ifølge DR Nyheder indhente yderligere dokumentation for de gennemførte undersøgelser.

Derudover vil Teknik- og Miljøforvaltningen ”afvente at modtage byggeansøgninger til opretning af de steder, hvor der er fundet betonstyrker, der ikke lever op til det påkrævede,” fremgår det af et notat fra forvaltningen.

Sagen kort

Erhvervsudvikleren Bach Gruppen blev i marts 2020 politianmeldt af Københavns Kommune på grund af mistanke om svindel med fundamentet under Njals Tårn.

Prøver af fundamentet og højhusets bærende søjler viste, at kvaliteten af betonen var langt under den standard, den skal være.

I september besluttede København Kommune at standse byggeriet, da det kom frem, at betonen i byggeriets bundplade var porøs og med lav styrke.

Siden efteråret har Bach Gruppen været i dialog med Københavns Kommune om en løsning, hvor man tager højde for den svage beton.

 

FASTE BATTERI

Faste Batteri er en blandet bebyggelse med tre bygningsejere:

  • Boligselskabet AKB, København v. KAB har 97 almene ungdomsboliger
  • Heimstaden har private udlejningsboliger på husets øverste etager
  • Bach Gruppen ejer en parkeringskælder og en dagligvarebutik i stueetagen.

 

Læs senere artikler

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kommune griber jobprojekt: ”Det er en kæmpe lettelse”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kommune griber jobprojekt: ”Det er en kæmpe lettelse”

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2613 )

0

Læseliste