07. JUN. 2021 KL. 11:17

Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør

Keld Laursen Brabrand Boligforening

Efter mere end syv år som direktør for Brabrand Boligforening har Keld Laursen valgt at stoppe. Han har stået i spidsen for det store udviklingsprojekt i Gellerup og Generationernes Hus på Aarhus Ø.

Keld Laursen blev ansat i 2014. Her indgik han i en helt ny ledelse, som blandt andet skulle sikre, at Brabrand Boligforening kunne gennemføre den helhedsplan for Gellerup og Toveshøj i Aarhus, som var besluttet i 2010.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Brabrand Boligforening.

Boligorganisationen har med Keld Laursen i spidsen i flere år haft fokus på udvikling, innovation og bæredygtighed. For eksempel har de bygget Generationerne Hus på Aarhus Ø, som er bygget op omkring en helt ny model, hvor unge, ældre og familier lever sammen side om side og nyder godt af hinandens forskellige stader i livet.

De seneste år har der været et stort arbejde i forhold til ny lovgivning, udviklingsplaner og helhedsplaner for Toveshøj og Gellerupparken.

Jeg overtog i 2013 en stor og visionær plan, som nu er realiseret. I år har jeg været med til at forhandle en ny plan, som skal gennemføres i de næste 8-10 år, og jeg har fundet, at det er en passende anledning til at give stafetten videre.

Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Generationernes Hus

1 / 1Generationernes Hus er et socialt innovativt byggeprojekt, som er skabt i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening. Med inspiration fra andre lande har man med Generationernes Hus forsøgt at udvikle et helt nyt mindset omkring det at bringe de forskellige generationer sammen i én bygning: Børn, unge, ældre, handicappede og familier.

Læs senere artikler

Anmelder: Gellerup Bypark er en fornøjelse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Gellerup: Det skal give mening at rive boliger ned

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

“Det har været et stort privilegium at få lov til at bidrage til de resultater, vi har opnået i Gellerup og Toveshøj. Det er lykkedes at gennemføre store og gennemgribende forandringer i den nye bydel on time, on budget, og vi har samtidig en meget velfungerende boligsocial helhedsplan og en bydel i fremgang. Det nye vejsystem er færdigt, byparken står i flor og er nomineret til den største europæiske arkitekturpris, og det er samtidig lykkedes at tiltrække private investorer, som er parate til at bygge i Gellerup for milliarder. Alt det og meget mere har kun været muligt i kraft af dygtige kolleger og fremsynede samarbejdspartnere. Jeg er - i al beskedenhed - meget stolt af resultaterne i udviklingen af det nye Gellerup, som er synlig for alle, der besøger området,” udtaler Keld Laursen, direktør for Brabrand Boligforening.

Keld Laursen har været glad for sit arbejde i den almene sektor, fordi sektoren udgør en helt central brik i den danske velfærdsmodel. Den er med til at sikre boliger, som er til at betale.

For nylig har Brabrand Boligforening sammen med Aarhus Kommune indgået en aftale om en ny helhedsplan til i alt 1,3 milliarder kroner – med omfattende nedrivninger og renovering af 600 lejligheder i Gellerupparken.

“Jeg overtog i 2013 en stor og visionær plan, som nu er realiseret. I år har jeg været med til at forhandle en ny plan, som skal gennemføres i de næste 8-10 år, og jeg har fundet, at det er en passende anledning til at give stafetten videre,” slutter Keld Laursen.

Beslutningen om fratrædelse mødes med forståelse i det politiske bagland, og Brabrand Boligforenings formand har kun positive ting at sige om sin afgående direktør.

”Keld Laursen har været vores direktør i en periode med store udfordringer og modsatrettede ønsker fra mange sider. Det har han klaret flot, med en sjælden evne til at finde løsninger på tilsyneladende uløselige problemer. Det har han løst med en aldrig svigtende venlighed og med den åbenhed og det demokratiske sindelag, som er selve kernen i den almene boligbevægelse,” siger boligforeningens formand, Keld Albrechtsen.

Keld Laursen fratræder ved udgangen af september 2021.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Nye tal: Kun få fejl i renoveringer af alment byggeri

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Nye tal: Kun få fejl i renoveringer af alment byggeri

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2657 )

0

Læseliste