19. AUG. 2021 KL. 09:50

Kolding: Skovparken har åbnet for drop in-vacciner

Skovparken 046

Beboerne i Skovparken kan i disse dage blive vaccineret lige uden for egen opgang.

Der er stadig mange beboere i Skovparken i Kolding, som ikke er blevet vaccineret. Det skal et lokalt pop up-vaccinecenter i det almene boligområde ændre på.

Mens de fleste mennesker rundt om i landet skal bestille tid til vaccination og måske vente flere uger, kan beboerne i Skovparken nu få et stik i overarmen på vej til eller fra skole eller arbejde. Helt lokalt og uden tidsbestilling.

Der er nemlig slået et pop up-vaccinecenter op i den lokale børnehave i boligområdet Skovparken i Kolding.

Kolding Kommune og Region Syddanmark håber, at det kan lokke flere borgere til at tage imod et stik, at det nu foregår lige udenfor beboernes egen dør. Det skriver Jydske Vestkysten.

Grunden til den nye vaccine-indsats er, at Simon Peters Sogn i Kolding, hvor Skovparken ligger, ifølge Statens Serum Institut ligger i toppen af listen over de sogne, som har flest borgere, der ikke har benyttet sig af invitationen til at blive vaccineret.

Hele 29 procent af beboerne i området har endnu ikke været forbi et vaccinecenter. Det svarer til mere end hver fjerde borger i sognet. Og langt over landsgennemsnittet på 12,5 procent.

 

Mange dukkede op

”For nogle kan der måske være en sprogbarriere i forhold til at modtage information, for nogen passer det måske bedre, at centret ligger tættere på. Hvis man er i tvivl om vaccinen, kan man nemmere komme herned og få nogle informationer, end hvis man først skal booke tid,” siger Peter Ivan Andersen, som er læge og ansvarlig for Koldings vaccinationssteder, til Jydske Vestkysten.

Og helt rigtigt har det også fået flere beboere fra Skovparken til at lægge vejen forbi vaccinestedet for at få et spontant stik.

Blandt andre Simone Jensen, som følte, at tiden var inde til at få sin første vaccine.

”Jeg har været lidt nervøs for, om der skulle være nogle bivirkninger. Så det hjalp lidt, at det var så tilgængeligt,” siger hun til Jydske Vestkysten.

Pop up-centret i Skovparken er åbent for alle, men er målrettet borgerne i Simon Peters Sogn – og dermed Skovparkens beboere.

Vaccinationscentret har indtil videre åbent to dage i denne uge og med mulighed for andet stik tre uger senere.

Læs senere artikler

Forslag: Beboere i udsatte boligområder forrest i køen til vaccine

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste