23. AUG. 2021 KL. 07:53

Forretningsfører: ”Vi må ikke sælge vores boliger – men godt rive ned”

Gert Holm AAB Skive

Gert Holm, forretningsfører i AAB Skive, er skuffet over, at Bolig- og Planstyrelsen har sagt nej til at sælge boliger, der giver lejetab.. Foto: AAB Skive

Der er uro på Skive-egnen. Gode almene boliger står til at give lejetab eller blive fjernet, fordi AAB Skive har fået nej fra Bolig- og Planstyrelsen til at sælge dem.

Gert Holm, der er forretningsfører i AAB Skive, er stadig lettere chokeret over, at dele af den helhedsplan, som han og bystyret i Skive Kommune har givet hånd på for længe siden, nu er fejet af bordet.

Ikke af kommunen i Skive, men af Bolig- og Planstyrelsen i København. De siger nemlig nej til en plan, som omfatter salg af 12 almene boliger i området Salling og Fur. Og som boligorganisationen og de kommunale folk har brugt mange ressourcer på at lave, for at de små byer i oplandet til Skive også fungerer på lang sigt.

”Jeg forstår simpelt hen ikke, at en styrelse langt væk med et snuptag bare kan sætte en rød streg over løsninger, som vi med vores kompetencer og lokalkendskab har besluttet. Det burde være kommunen og ikke ministerielle myndigheder, der tager sådan en beslutning. Det er jo kommunen, der har fingeren på pulsen, og som kender demografien og området,” siger Gert Holm.

Salgsplanerne er smuldret, og konsekvensen af Bolig- og Planstyrelsens nej til salg af boligerne i Durup og Selde bliver derfor, at AAB Skive skal beholde boliger, som boligforeningen vurderer, bliver svære at udleje på sigt.

Og boliger, der ifølge AAB Skive allerede står interesserede købere klar til lokalt i byen.

Artiklen fortsætter under citatet og boksen. 

Jeg forstår simpelt hen ikke, at en styrelse langt væk med et snuptag bare kan sætte en rød streg over løsninger, som vi med vores kompetencer og lokalkendskab har besluttet.

Læs senere artikler

Boligdirektør: ”Vi kan ikke kun være til for de fattigste”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Prisnomineret: Fra nedslidt til moderne boligafdeling

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kan ikke leje boligerne ud

AAB Skive har 150 boliger i oplandet til Skive by. Blandt andet i Durup og Selde, hvor boligerne ikke er tidssvarende og derfor har stået tomme i flere omgange gennem mange år.

”Vi har haft svært ved at leje boligerne ud, fordi vi er i hård konkurrence med både private udlejere og billige ejerboliger i småbyerne. Så det har været nødvendigt at lave en langsigtet plan med kommunen, så boligmassen svarer til befolkningstallet,” fortæller Gert Holm.

Derfor blev det besluttet, at AAB Skive skal sælge, ombygge og nedrive i alt 42 boliger, så det samlede antal boliger går fra 150 til 108. Heraf 12 boliger, der egnede sig til salg.

”Grunden til, at vi hellere vil sælge end rive ned, er, at vi har med fine boliger fra 80’erne at gøre. Det virker helt skævt, at vi ikke må tilpasse boligudbuddet i tyndt besatte områder. Og hvor et salg af boligerne ikke påvirker vores øvrige udlejning af boliger i de to byer,” siger forretningsføreren.

Bolig- og Planstyrelsen begrunder afgørelsen med, at fordi boligerne på nuværende tidspunkt er beboet, kan styrelsen ikke give tilladelse til et salg. 

Brev på vej til boligministeren

Da det ikke er muligt at anke afgørelsen fra Bolig- og Planstyrelsen, vil AAB Skive nu lave en aftale med Landsbyggefonden om at renovere de 12 boliger, de ikke får lov at sælge.

Skive Kommune og AAB Skive har taget styrelsens afslag om salg af boliger til efterretning. Og har nu besluttet at sende et brev til boligminister Kaare Dybvad Bek, hvor de belyser problemstillingen – så andre boligorganisationer forhåbentlig ikke bliver udsat for den samme problematik.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste