07. APR. 2021 KL. 14:31

Minister giver dispensation: Nørager/Søstjernevej kan bevare flere boliger

NØRAGER DSC 6593

Boligministeriet er gået med til, at det almene boligområde Nørager/Søstjernevej i Sønderborg ikke skal rive 60 procent af deres boliger ned, men kun 40 procent.

I Sønderborg har boligområdet Nørager og Søstjernevej på regeringens hårde ghetto-liste endelig fået dispensation til, at færre familieboliger skal jævnes med jorden. Til stor glæde for borgmesteren.

Tirsdag den 6. april blev en glædelig dag i Sønderborg. Der fik Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening den gode besked, at flere almene familieboliger på Nørager/Søstjernevej undgår at blive revet ned. Det fremgår af jv.dk.

Boligområdet ligger i Sønderborg Kommune og er på regeringens såkaldt hårde ghettoliste. At ryge på den liste betyder ifølge ”ghetto-aftalen”, at 60 procent af familieboligerne skal rives ned inden 2030. Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening kan nu nøjes med færre.

Beskeden fra Indenrigs- og Boligministeriet kommer som svar på boligorganisationen og kommunens ansøgning om dispensation for at skulle rive 60 procent af deres boligblokke ned.

Borgmester Erik Lauritzen (S) glæder sig meget over, at det almene boligområde Nørager/Søstjernevej nu kun bliver reduceret med 40 procent. Og han sætter pris på, at ministeriet har lyttet til kommunens argumenter.

”Vi har over flere år set fremgang på alle kriterier på ghettolisten i boligområdet, og vi har ikke de samme udfordringer som ghettoområder andre steder i landet. Der er tale om et voldsomt indgreb i mange beboeres tilværelse. Selv om vi anerkender, at en reduktion er et redskab til et forandret boligområde, så ville en nedbringelse af boligmassen til 40 procent være et alt for drastisk skridt,” skriver han i en pressemeddelelse.

NØRAGER/SØSTJERNEVEJ-OMRÅDET

Nørager/Søstjernevej-området tilhører Andelsbolig-foreningen Sønderborg.

De to afdelinger med i alt 560 etageboliger er bygget 1970 og 1973.

Borgmester Erik Lauritzen 0064

Selv om vi anerkender, at en reduktion er et redskab til et forandret boligområde, så ville en nedbringelse af boligmassen til 40 procent være et alt for drastisk skridt.

Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg Kommune

Læs senere artikler

S og DF enige: ”Det her er jo ikke en ghetto”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Svært at undgå 'hård ghetto' med 50 procent førtidspensionister

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Derfor får de dispensation

En af grundene til, at ministeriet har godkendt Sønderborg Kommunes dispensation, er, at boligområdet opfylder en række kriterier. Blandt andet, at der er færre end 2.100 beboere.

Nørager/Søstjernevej har cirka 1.300 beboere. Og andelen af beboere, der er dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer ligger under kriteriegrænsen på 2,27 procent.

Sønderborg Kommune har derudover i sin ansøgning om dispensation beskrevet de indsatser, som kommunen og Sønderborg Andelsboligforening sammen vil arbejde med, for at sikre, at boligområdet ikke længere er at finde på ghettolisten:

Ministeriet lyttede, og det gav pote for Sønderborg. De skal dog stadig rive gode familieboliger ned, men ikke så mange som først frygtet.

Den endelige plan for den fysiske omdannelse af boligområdet præsenteres i en udviklingsplan, der skal afleveres senest den 1. juni 2021.

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Minister giver dispensation: Nørager/Søstjernevej kan bevare flere boliger

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Minister giver dispensation: Nørager/Søstjernevej kan bevare flere boliger

Artikler

vi anbefaler

Moede Online Nu kan I endelig rykke afdelingsmødet online
Foto Holger Anderson Bent Madsen 03287 (1) Leder: Regeringens Forebyggelsespakke – boliger og symboler
Vær Med Logo Oragnge Se, hvilke boligorganisationer der blev udvalgt i ny pulje mod ensomhed
Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
Alles Lægehus11 Slipper for bus til lægen – kæmpe sejr for beboere
Perbachlauritsenbb101457f (2) Boligafdelinger tripper for at få bankospil i gang
Maria Torré Borch, Afdelingsformand Og Rasmus Tønning, Beboerkoordinator, AAB Maria fik bandekriminaliteten væk fra kældrene
Lars Weis Foto Peter Hove Olesen Ritzau Scanpix Overborgmester: Boligorganisationer har taget kæmpe ansvar for at stoppe smitten
Se alle artikler ( 1996 )

0

Læseliste