26. APR. 2021 KL. 15:58

Fem boligorganisationer underskriver aftale med borgmester online

20210423 160204

Brøndby-borgmester Kent Magelund og formændene for de fem almene boligorganisationer i kommunen, BAB, PAB, Tranemosegård, Lejerbo Brøndby og Brøndby Boligselskab, skrev under på partnerskabsaftalen.

Det hele foregik online, men underskrevet blev aftalen, der skal sikre et godt samarbejde om Fremtidens Brøndby Strand, som snart er under fuld forvandling.

Udviklingsplanen for fremtidens Brøndby Strand skal ligge klar inden udgangen af 2022. En forudsætning for at komme i mål er fælles forståelse og et stærkt samarbejde.

Og præcis dét gav de almene boligorganisationer i Brøndby Strand Parkerne og Brøndby Kommune fredag 23. april hinanden håndslag på. Det hele foregik online, men stemningen var god og der var bobler på bordet, da en partnerskabsaftale blev underskrevet.

Aftalen viser enighed om at samarbejde på tværs af kommunale og almene matrikler for at omdanne Brøndby Strand til en mere inkluderende bydel i social balance.

Det var borgmester Kent Magelund og formændene for de fem almene boligorganisationer: BAB, PAB, Tranemosegård, Lejerbo Brøndby og Brøndby Boligselskab, der skrev under. Repræsenteret ved henholdsvis Ole Larsen, Kai Dinesen, Lars Jensen, Brian Børgesen og Michael Buch-Barnes.

"For os som boligorganisation er det helt afgørende, at det fremtidige Brøndby Strand er udviklet i samarbejde med de mennesker, der bor her. Vi håber i samarbejde med Brøndby Kommune at kunne engagere folk i det store projekt, så de har lyst til at være med til at forandre bydelen og blive boende. Vi synes, at det arbejde der ligger foran os er enormt spændende og tror på, at vi i fællesskab kan skabe forandringer, som løfter området - både op det fysiske plan, og så sandelig også på det sociale plan, hvor mennesker rykker tættere sammen på tværs af boligformer og nabolag,” siger Brian T. Børgesen, formand for Lejerbo Brøndby.

Fakta om Brøndby Strand

Hele Brøndby Strand Bydel omfatter et samlet areal på ca. 489 ha, hvoraf 137 ha er grønne områder. Her findes ca. 5.500 boliger, der huser ca. 14.1000 beboere, hvilket udgør 40% af Brøndby Kommunes befolkning. Godt halvdelen af beboerne i Brøndby Strand bor i Brøndby Strand Parkerne, der er et større alment boligområde, der blev opført i starten af 1970´erne.

Bobler

Borgmester i Brøndby Kommune skålede med orange bobler, da han og repræsentanter for fem almene boligorganisationer kunne give hånd på et fremtidigt godt samarbejde.

Omfattende renovering er i gang

De almene boligorganisationer, der til sammen ejer Brøndby Strand Parkerne, er allerede i gang med en plan for en omfattende grøn renovering af de næsten 2700 boliger.

Det har vist sig, at fem af de i alt 12 ikoniske højhuse indeholder PCB i et sådant omfang, at organisationerne besluttede at nedrive dem. Nedrivningen er begyndt i foråret 2021 og løber over et par år, mens de syv resterende højhuse bevares.

Også borgmester i Brøndby Kommune, Kent Magelund, er glad for at sætte pen til en samarbejdsaftale, der bl.a. skal sikre, at den storstilede plan for hele bydelen vil tage højde for det forarbejde og de planer, der allerede er lagt for bl.a. renoveringen af de almene boliger.

"Vi har en stærk tradition for samarbejde med det almene i Brøndby Kommune, men denne partnerskabsaftale er noget ud over det sædvanlige. I fællesskab og på tværs af kommunale og almene områder skal vi få en opdelt bydel til at hænge meget bedre sammen, udvikle et livligt byliv og give plads til flere og stærkere fællesskaber," siger borgmesteren.

Next step: Byplankonkurrence om udviklingsplan

Kommunalbestyrelsen gennemfører nu en byplankonkurrence med tre tværfaglige hold af arkitekter, byplanlæggere m.m. som skal give deres bud på en strategisk udviklingsplan for hele Brøndby Strand.

Partnerskabsaftalen er i denne sammenhæng særlig vigtig at have på plads, da den muliggør, at de tre hold kan arbejde på tværs af almene og kommunale matrikler i deres forslag til fysiske forbedringer i bydelen.

Aftalen er dermed et stærkt udgangspunkt for at få nogle meget kvalificerede bud på, hvad der skal til af fysiske indgreb på tværs af hele bydelen for at fremtidssikre den.

Man kan læse meget mere om Fremtidens Brøndby Strand her.

Læs senere artikler

Farvel til de 5 pastelfarvede højhuse i Brøndby Strand

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Fem ud af 12 højhuse i Brøndby Strand klar til nedrivning

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ny aftale skal øge trygheden i Brøndby Strand

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste