18. SEP. 2020 KL. 12:43

Ny overenskomst er landet for HK-ansatte i boligorganisationer

Istock 670821852

I den nye overenskomst ligger også forbedring af ret til uddannelse efter opsigelse, arbejdsmiljørepræsentanternes rettigheder, ret til frihed ved barns lægebesøg med mere. Foto: iStock

HK-medlemmer i landets almene boligorganisationer har stemt for en ny overenskomst. Det blev et stort ja. De kan nu se frem til forbedringer af deres ansættelsesvilkår frem til 2023.

Torsdag den 17. september klokken 12 sluttede urafstemningen.

93,9 procent stemte ja tak til de forbedringer, som HK og Dansk Erhverv havde forhandlet hjem henover foråret og sommeren.

Stemmeprocenten var tilsvarende høj. Hele 84,2 procent af de stemmeberettigede HK-medlemmer valgte at få indflydelse på resultatet af overenskomsten. En overenskomst, som dækker 2.000 administrative medarbejdere i de almene boligorganisationer.

Hovedpunkterne i den ny overenskomst

Aftalen læner sig op ad de øvrige forlig, der er indgået med BL og Dansk Erhverv i løbet af foråret.

HK-ansatte kan se frem til stigninger i både løn og deres fritvalgskonto. Overenskomstaftalen garanterer HK’erne en minimumsstigning.

Fra 2022 skal HK’erne selv forhandle individuelle lønstigninger, så både løn og fritvalgskonto kan potentielt blive større.

HK og Dansk Erhverv har aftalt, at hvis man i de individuelle lønforhandlinger ikke bliver enige om andet, så går de midler, der som minimum er afsat til lønstigninger og fritvalgskonto, automatisk til generelle lønstigninger til alle.

I den nye overenskomst ligger også forbedring af ret til uddannelse efter opsigelse, arbejdsmiljørepræsentanternes rettigheder, ret til frihed ved barns lægebesøg med mere.

Artiklen fortsætter under boksen. 

Fakta

Fritvalgsordning:

2020: +1 % (6 %)

2021: +1 % (7 %)

 

Lønregulering:

2020: 3,20 kr. pr. time

2021: 3,20 kr. pr. time

2022: 1,65 kr. pr. time + evt. individuel regulering

 

Læs senere artikler

Undersøgelse afslører kravene til fremtidens HK’er

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

BL medlem af Dansk Erhverv

I 2019 meldte BL sig ind i Dansk Erhverv Arbejdsgiverforening. Det var dermed parter fra Dansk Erhverv og HK, som i denne forhandlingsrunde sad med ved bordet.

Optakten til den overenskomst, som lige er stemt hjem, startede tilbage i vinter. I januar faldt et overenskomstgrundlag på plads, som HK-medlemmerne stemte ja til. Det fastlagde, hvilke vilkår HK’erne skulle arbejde under fremadrettet, og at overenskomsten frem til 2023 skulle forhandles i foråret 2020.

Og det er nu endt i en ny overenskomst, som dækker perioden 2020-2023.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almen boligorganisation overtager strandet byggeprojekt

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almen boligorganisation overtager strandet byggeprojekt

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2890 )

0

Læseliste