19. OKT. 2020 KL. 12:00

Afdelingsformand: ”Stop så. Vi er ikke en corona-ghetto”

Esmail Afd.Formand (1)

Esmaeil Alnoumeiri blev temmelig overrasket, da han i september læste de to overskrifter i avisen. Han er afdelingsformand i FOB’s afdeling 32 Ringparken i Slagelse.

Ringparken i Slagelse er endnu et alment boligområde, som er blevet hængt ud i medierne som den store corona-smittespreder. Det fik afdelingsformændene til at tage affære. De ville ikke stemples som en corona-ghetto, når de ikke var det.

’Ghetto ramt af corona’ og ’Smitte i ghetto’.

Esmaeil Alnoumeiri blev temmelig overrasket, da han i september læste de to overskrifter i avisen. Han er afdelingsformand i FOB’s afdeling 32 Ringparken i Slagelse. Og han var ikke bekendt med, at der var sket et smitteudbrud i deres boligområde.

”Det første, jeg tænkte, var, ’stop så, der er intet i den sag’. Det næste var, ’nu skal vi vise dem, at vi ikke er en corona-ghetto’,” fortæller Esmaeil Alnoumeiri.

Den tanke satte gang i en større kampagne i Ringparken. Beboerrepræsentanter, boligselskabet FOB, Helhedsplanen ”En fælles indsats” og områdets frivillige beboerforeninger besluttede at vise omverdenen, at Ringparken gik forrest i corona-kampen.

Ringparken i Slagelse

Boligområdet Ringparken er beliggende i bydelen Nordbyen i Slagelse. Boligerne i Ringparken er primært opført i perioden 1963-1969.

Her bliver ingen udskammet, hvis man er smittet. Corona kan ramme alle – uanset alder, køn, hudfarve og bopæl.

Esmaeil Alnoumeiri, afdelingsformand i afdeling 32 Ringparken, FOB, Slagelse

Læs senere artikler

Hurtig indsats bremser corona-udbrud på Resedavej

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

5 gode råd om corona: Sådan skal boligorganisationerne gøre rent

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen
Forening Ringparken Foto

Frivillige beboere i Ringparken står sammen i kampen mod corona. Her afspritter de boligområdets fællesområder. Foto: En Fælles Indsats

Vi tager corona-krisen alvorligt

Tallene bag nyhedshistorierne viste sig at være baseret på tre børn – ud af 2.000 beboere i Ringparken – som var blevet smittet med corona på deres skole. En skole, hvor mange af byens andre børn også går.

”Vores beboere er ikke ligeglade med smitten. Vi gør alt, hvad vi kan. Vi har fra start været på forkant med ekstra afspritning i opgange og på fællesområder og med information til beboerne om corona. Derfor har vi heller ikke oplevet et større udbrud herude,” siger afdelingsformand Esmaeil Alnoumeiri.

Men de valgte alligevel at skrue yderligere en tand op for information og vejledning om, hvordan man forebygger smitte med corona-virus. De har nu i fællesskab opnået, at:

 

I Ringparken arbejder mange af beboerne som frontpersonale, hvor de er i særlig risiko for corona-smitte. Det er for eksempel sundheds- og plejepersonale, chauffører og butiksansatte, der dagligt er i tæt kontakt med andre mennesker.

Risikoen for et smitteudbrud er derfor en sandsynlighed, når man som Ringparken har 2.000 beboere, som deler opgange og fællesvaskerier. Og derfor nødvendigt, at alle beboere har adgang til information på sprog, som de forstår.

 

Ingen bliver udskammet i Ringparken

For Esmaeil Alnoumeiri er det vigtigt, at beboerne i Ringparken og især de unge er trygge i, at det ikke er flovt, hvis man bliver ramt af corona. Så længe man tager de nødvendige forholdsregler.

”Her bliver ingen udskammet, hvis man er smittet. Corona kan ramme alle – uanset alder, køn, hudfarve og bopæl. Og man kan altid søge hjælp og råd hos mig og de andre frivillige i området,” fortæller han og fortsætter:  

”Er uheldet ude, er det jo sådan. Så informerer vi dem om, hvordan de selvisolerer sig og holder afstand til andre. Og hvor de kan søge information på forskellige sprog.”

Budskabet om, at sygdommen kan ramme alle, har ifølge Esmaeil Alnoumeiri gjort, at mange af de unge er blevet gode til at lade sig teste, hvis de har været i nærheden af en person, som er testet positiv. Og de er åbne omkring det på snapchat og Facebook. På den måde er de med til at sprede budskabet om at tage corona-virus alvorligt.  

Med vinteren på vej fortsætter Ringparkens mange frivillige beboere kampen mod corona. De tænker stadig i nye indsatser, der kan forebygge et smitteudbrud i deres boligområde i Slagelse.

Corona-indsats i almene boligområder

I august røg Gellerup i Aarhus i mediemøllen, da der opstod et udbrud af corona-smitte blandt byens somaliske mindretal. Her iværksatte Aarhus Kommune en kommunikationsindsats i samarbejde med boligforeningerne.

Kommunen oprettede også isolationsboliger, hvor smittede borgere kunne bo, indtil de var raske. Derudover oprettede de en mobil testenhed i Gellerup, som er byens største almene boligområde.

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste