19. OKT. 2020 KL. 12:00

Afdelingsformand: ”Stop så. Vi er ikke en corona-ghetto”

Esmail Afd.Formand (1)

Esmaeil Alnoumeiri blev temmelig overrasket, da han i september læste de to overskrifter i avisen. Han er afdelingsformand i FOB’s afdeling 32 Ringparken i Slagelse.

Ringparken i Slagelse er endnu et alment boligområde, som er blevet hængt ud i medierne som den store corona-smittespreder. Det fik afdelingsformændene til at tage affære. De ville ikke stemples som en corona-ghetto, når de ikke var det.

’Ghetto ramt af corona’ og ’Smitte i ghetto’.

Esmaeil Alnoumeiri blev temmelig overrasket, da han i september læste de to overskrifter i avisen. Han er afdelingsformand i FOB’s afdeling 32 Ringparken i Slagelse. Og han var ikke bekendt med, at der var sket et smitteudbrud i deres boligområde.

”Det første, jeg tænkte, var, ’stop så, der er intet i den sag’. Det næste var, ’nu skal vi vise dem, at vi ikke er en corona-ghetto’,” fortæller Esmaeil Alnoumeiri.

Den tanke satte gang i en større kampagne i Ringparken. Beboerrepræsentanter, boligselskabet FOB, Helhedsplanen ”En fælles indsats” og områdets frivillige beboerforeninger besluttede at vise omverdenen, at Ringparken gik forrest i corona-kampen.

Ringparken i Slagelse

Boligområdet Ringparken er beliggende i bydelen Nordbyen i Slagelse. Boligerne i Ringparken er primært opført i perioden 1963-1969.

Her bliver ingen udskammet, hvis man er smittet. Corona kan ramme alle – uanset alder, køn, hudfarve og bopæl.

Esmaeil Alnoumeiri, afdelingsformand i afdeling 32 Ringparken, FOB, Slagelse

Læs senere artikler

Hurtig indsats bremser corona-udbrud på Resedavej

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

5 gode råd om corona: Sådan skal boligorganisationerne gøre rent

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen
Forening Ringparken Foto

Frivillige beboere i Ringparken står sammen i kampen mod corona. Her afspritter de boligområdets fællesområder. Foto: En Fælles Indsats

Vi tager corona-krisen alvorligt

Tallene bag nyhedshistorierne viste sig at være baseret på tre børn – ud af 2.000 beboere i Ringparken – som var blevet smittet med corona på deres skole. En skole, hvor mange af byens andre børn også går.

”Vores beboere er ikke ligeglade med smitten. Vi gør alt, hvad vi kan. Vi har fra start været på forkant med ekstra afspritning i opgange og på fællesområder og med information til beboerne om corona. Derfor har vi heller ikke oplevet et større udbrud herude,” siger afdelingsformand Esmaeil Alnoumeiri.

Men de valgte alligevel at skrue yderligere en tand op for information og vejledning om, hvordan man forebygger smitte med corona-virus. De har nu i fællesskab opnået, at:

 

I Ringparken arbejder mange af beboerne som frontpersonale, hvor de er i særlig risiko for corona-smitte. Det er for eksempel sundheds- og plejepersonale, chauffører og butiksansatte, der dagligt er i tæt kontakt med andre mennesker.

Risikoen for et smitteudbrud er derfor en sandsynlighed, når man som Ringparken har 2.000 beboere, som deler opgange og fællesvaskerier. Og derfor nødvendigt, at alle beboere har adgang til information på sprog, som de forstår.

 

Ingen bliver udskammet i Ringparken

For Esmaeil Alnoumeiri er det vigtigt, at beboerne i Ringparken og især de unge er trygge i, at det ikke er flovt, hvis man bliver ramt af corona. Så længe man tager de nødvendige forholdsregler.

”Her bliver ingen udskammet, hvis man er smittet. Corona kan ramme alle – uanset alder, køn, hudfarve og bopæl. Og man kan altid søge hjælp og råd hos mig og de andre frivillige i området,” fortæller han og fortsætter:  

”Er uheldet ude, er det jo sådan. Så informerer vi dem om, hvordan de selvisolerer sig og holder afstand til andre. Og hvor de kan søge information på forskellige sprog.”

Budskabet om, at sygdommen kan ramme alle, har ifølge Esmaeil Alnoumeiri gjort, at mange af de unge er blevet gode til at lade sig teste, hvis de har været i nærheden af en person, som er testet positiv. Og de er åbne omkring det på snapchat og Facebook. På den måde er de med til at sprede budskabet om at tage corona-virus alvorligt.  

Med vinteren på vej fortsætter Ringparkens mange frivillige beboere kampen mod corona. De tænker stadig i nye indsatser, der kan forebygge et smitteudbrud i deres boligområde i Slagelse.

Corona-indsats i almene boligområder

I august røg Gellerup i Aarhus i mediemøllen, da der opstod et udbrud af corona-smitte blandt byens somaliske mindretal. Her iværksatte Aarhus Kommune en kommunikationsindsats i samarbejde med boligforeningerne.

Kommunen oprettede også isolationsboliger, hvor smittede borgere kunne bo, indtil de var raske. Derudover oprettede de en mobil testenhed i Gellerup, som er byens største almene boligområde.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste