25. MAR. 2020 KL. 16:27

Pludselig blev Lars Bach et kendt ansigt i Ringparken

ringparken-indkoebsordning.jpg

Lone Plejdrup Nielsen (tv.), Lars Bach Mortensen og Helle Andersen (th.) er rundt med opslag til alle beboerne i Ringparken. Foto: Privat.

Lars Bach Mortensen plejede ikke at være aktiv i sit boligområde. Men så kom Covid-19 og ændrede alt.

Lars Bach Mortensen er vant til at opstarte projekter i sit arbejde, så for ham var det et let greb i værktøjskassen at sætte en indkøbsordning i gang i Ringparken i Viborg.

Til daglig arbejder Lars Bach Mortensen som fuldmægtig i Beskæftigelsesministeriets afdeling i Aalborg, hvor han jonglerer rundt med mange parter og projekter.

Når han har fri, fortsætter et mere fredeligt liv som beboer i det almene boligselskab Boligselskabet Viborg, afdeling Ringparken. Her har han boet i to år og levet et rimeligt anonymt liv – indtil nu.

”Jeg har ikke tidligere været aktiv i boligforeningen, og jeg kendte heller ikke så mange af mine naboer, men det har ændret sig, siden vi alle blev ramt af corona-krisen. Nu er jeg primus motor på en indkøbsordning, blevet medlem af Aktivitetsudvalget og været rundt i hele afdelingen,” fortæller Lars Bach Mortensen.

”Så jeg har hilst på de fleste af mine naboer – selvfølgelig på god afstand, som myndighederne anbefaler,” fortsætter han med smil.

Tryghed er kernen

Lars Bach Mortensen er, som de fleste andre administrative medarbejdere i denne tid, sendt hjem og skal arbejde videre fra sin bolig i Viborg.

Han har arbejdet nogle år i Beskæftigelsesministeriet og har arbejdet i det offentlige i mange år. Så han er vant til at arbejde struktureret, navigere inden for faste rammer og med klare kommunikationslinjer.  

”Jeg er god til at opfinde ting og få det til at køre. Så da jeg fik tanken om indkøbsordningen, faldt det mig let at omsætte til virkelighed. Min erfaring med projekter er, at det skal være lavpraktisk, hurtigt og struktureret. Og i tilfældet her, hvor ’kunderne’ er ældre og udsatte beboere, skal det også være trygt,” siger Lars Bach Mortensen.

Han gik derfor hurtigt bort fra sin oprindelige idé om, at indkøbsordningen skulle dække hele boligforeningen, og til, at den nu kun dækker de almene beboere i Ringparken. På den måde vil de personer, som tilmelder sig indkøb, i en eller anden grad kende den frivillige nabo, som ringer på døren.  

”Indtil videre tilbyder vi indkøb og afhentning af medicin på apoteket til områdets ældre, covid-19-smittede og andre, som lige nu er udsatte. Men opstår der et behov for andre tilbud, så tager vi den derfra.”

Godkendt i alle led

Lars Bach Mortensen fungerer bedst med en projektplan, så det er afklaret, hvem der gør hvad og hvornår. Dem er han vant til at lave og fik hurtigt stykket sådan en sammen. Den blev derefter sendt til Ringparkens afdelingsbestyrelse og Aktivitetsudvalg til godkendelse.

”Tja, og sådan var jeg pludselig medlem af Aktivitetsudvalget,” griner han.      

Aktivitetsudvalget og afdelingsbestyrelsen har siden i fællesskab formuleret det opslag, som Lars Bach Mortensen og to medbeboere har smidt ind ad samtlige 233 brevsprækker i Ringparken - iført blå handsker for at minimere smitterisikoen for covid-19.

”Konceptet er helt enkelt og let at gå til. Vi har opslag og projektplan klar, hvis andre afdelinger i boligforeningen har lyst til at kopiere det. Jeg skal gerne være koordinator og sparringspartner,” siger Lars Bach Mortensen.

Fakta er klar

Skulle der opstå en spidsbelastning, hvor der er flere indkøb, end der er ledige hænder, har Lars Bach Mortensen indgået en aftale med den lokale Fakta om, at de hjælper med at pakke varer, så de bare skal hente de fyldte poser og bringe hjem til beboeren.

Fem naboer har indtil videre meldt sig som frivillige. Der er endnu ingen beboere, som har kontaktet dem, men Lars Bach Mortensen er sikker på, at der nok skal opstå et behov, hvis krisen trækker ud.

Uanset hvad, står de klar til at hjælpe deres naboer i Ringparken.  

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste