17. MAR. 2020 KL. 15:16
Himmerland Boligforening fremrykker håndværkeropgaver
17. MAR. 2020 KL. 15:16
Coronakrisen har allerede i sin første uge medført alvorlige økonomiske konsekvenser for erhvervslivet. Det har fået Himmerland Boligforening til at foretage en række tiltag, som skal hjælpe det lokale erhvervsliv i en svær situation.
I Himmerland Boligforening er de ved at afklare, hvor mange udendørs håndværkeropgaver og fakturabetalinger, de kan fremrykke hen over den næste tid. Det gør de for at hjælpe deres leverandører med at fastholde en indtjening, mens ordrebogen er tom.
”Den nuværende situation er hård for de lokale erhvervsdrivende, så derfor ønsker vi naturligvis at give en hjælpende hånd. Det gør vi med to konkrete tiltag. Vi fremrykker udendørs håndværkeropgaver, og vi fremrykker fakturabetalinger,” udtaler Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening.
Ingen smittefare
I første omgang er det kun de udendørs opgaver, de kigger på. Håndværkerne skal nemlig ikke have opgaver, som foregår inde i boligerne, da der kan være en smitterisiko forbundet med udførslen af arbejdet.
”Vi følger myndighedernes anvisninger og tager alle nødvendige forbehold, så vi både beskytter beboerne og håndværkerne,” udtaler Ole Nielsen.
Direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.
Huslejen stiger ikke
De opgaver, som Himmerland Boligforening kan fremrykke, kommer ikke til at koste beboerne ekstra i husleje, da boligforeningen finder pengene gennem deres vedligeholdelsesplaner.
I vedligeholdelsesplanerne er det fastlagt, hvilke aktiviteter der skal udføres, og hvor meget det koster over en 30-årig periode. Det vil sige, at beboerne allerede har henlagt midler gennem huslejen, da det er opgaver, som alligevel skal udføres på et senere tidspunkt. Derfor har det ikke ekstra omkostninger for beboerne, hvis boligforeningen fremrykker opgaver.
Himmerland Boligforening har henlagt cirka 500 millioner kroner til vedligehold, og de midler kommer nu i spil. Godt 10 millioner kroner er planlagt til vedligeholdelsesopgaver i afdelingerne.
”Det kan være opgaver som udskiftning af tagrender, reparation af hegn eller andre arbejder, som vi alligevel skulle udføre i løbet af 2020. Det vil hjælpe erhvervslivet på den korte bane, men det er klart, at der også er behov for tiltag på den lange bange. For eksempel ved at få afklaret, om vi kan fremrykke planlagte renoveringer.”
Brev til statsministeren
I forhold til renoveringsprojekter har BL – Danmarks Almene Boliger mandag i samarbejde med blandt andre Dansk Erhverv, Dansk Byggeri og Fagbevægelsens Hovedorganisation sendt et brev til statsministeren og finansministeren.
I brevet gør de opmærksom på fordelene ved at fremrykke projekter i Landsbyggefonden og på den måde medvirke til at holde hånden under erhvervslivet og beskæftigelsen.
Netop nu er der 453 projekter i kø og 18,4 milliarder kroner, som kan frigives, uden at det belaster hverken kommune- eller statskassen.
Himmerland Boligforening bakker op om, at det vil være oplagt at sætte gang i de mange renoveringsprojekter, som står i kø:
”Det vil helt bestemt hjælpe det nordjyske erhvervsliv på lang sigt, hvis man fremrykker renoveringer i Landsbyggefonden. Derfor håber vi også, at regeringen vil overveje dette greb,” siger Ole Nielsen.
Om skribenten
Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.
Seneste Artikel
Usikkerhed om forsikring efter massive regnskyl: "Det kan blive rigtig dyrt"Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.
Seneste Artikel
Usikkerhed om forsikring efter massive regnskyl: "Det kan blive rigtig dyrt"