11. MAR. 2020 KL. 10:48

Familie har ventet over 2 år på at få deres hus igen

thekla_gladsaxe_skimmelsvamp.jpg

Holger Anderson. "Jeg syntes ikke det er rimeligt, at der er nogen der skal bo sådan her,” siger Thekla Ravn.

72.000 boliger står i kø til renoveringer. Mød her Thekla Ravn og familie, der i over to år har været genhuset. Deres hjem i Gladsaxe er fyldt med skimmel, men ingen ved, hvornår der frigives midler til at gå i gang med renoveringen.

Da Thekla Johanne Ravn, hendes mand og tre børn, omkring julen 2017 blev tvunget til at flytte ud af deres hus i boligafdelingen Søgården i Gladsaxe regnede de ikke med, at de i foråret 2020 fortsat var genhuset.

Familien Ravn er nu på tredje år genhuset på grund af sundhedsskadelig skimmelsvamp i deres gamle hus, som gjorde datteren syg med astma og lungebetændelse.

Læs også: Genhusning på ubestemt tid

Politikerne skal netop nu til at forhandle rammerne for Landsbyggefonden. Renoveringerne står i kø over hele landet.

I alt er der en kø af 453 renoveringssager med godt 72.000 boliger fordelt over hele landet. Samlet set er der afsat 18,4 mia. kr. i Landsbyggefonden til projekterne. Søgården i Gladsaxe er fortsat på listen, men der er ikke noget svar på, hvornår huset kan renoveres. I de 158 huse i afdelingen er der hvert år skimmelproblemer som Thekla Johanne Ravns i 3-4 huse.

”Siden vi flyttede ud af huset har vores datter kun haft lungebetændelse tre gange, før havde hun det en gang om måneden og var indlagt rigtig tit. Så fandt vi ud af, at der var skimmel under alle gulvene i vores hjem. De andre beboere skal jo være med til at betale for vores genhusning. Det er en dyr omgang for alle, at det bare får lov til at stå. Måske går de i gang om et år,” siger Thekla Ravn, mens hun viser rundt i sit hjem som er ødelagt af skimmel.

Mød her i videoen Thekla Ravn, der viser rundt i sit hjem med skimmel i Gladsaxe

Huset i Søgården i Gladsaxe står fortsat på listen og det koster både penge til genhusning, men er også ødelæggende for familielivet.

”Det gør mig utroligt ked af det, det er jo her vi betaler husleje for. Men jeg har ikke glæde af dem. Sagen ligger hos Landsbyggefonden og vi håber de snart kan gå i gang med at renovere, men alting har været sat lidt i stå, fordi der ikke har været penge til det. Vi ved ikke, om vi er købte eller solgte. Jeg syntes ikke det er rimeligt, at der er nogen der skal bo sådan her,” siger Thekla Ravn.


Theklas hus står sammen med 72.000 andre i kø til renoveringer.

Familiens hus i Søgården, som er en afdeling i Gladsaxe almennyttige Boligselskab. Angrebet af skimmelsvamp var så omfattende, at familien måtte flytte over i et andet hus.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Sådan blev prisen på tv-pakker rimelig for beboerne

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Sådan blev prisen på tv-pakker rimelig for beboerne

Fik du

læst disse?

Kaare Dybvad Af Claus Bech Listerne over udsatte boligområder har nu 62 nye forebyggelsesområder
Fotograf Holger Anderson Roskilde Stillads Husfacade2 Politisk stop for almene renoveringer vil give ekstraregning på huslejen
Design Uden Navn (20) Sådan tog beboerne kontrol over deres parkeringspladser med p-vagt
Rotte Colourbox Skadedyr: Hvem har ansvaret?
DSC9005 Ny rapport: Lejere har oftere gæld end ejere
Martin I Boliggr Boligselskaber: Sådan gav vi kontorfolket lov til mere hjemmearbejde
Se alle artikler ( 2291 )

0

Læseliste