02. MAR. 2020 KL. 14:54

Dødsulykke på gyngestativ udløser bøde

gynge-tv2-lorry-anna-clara-ingemann.png

Anna Clara Ingemann, TV2 Lorry. Gyngestativet, der lørdag var skyld i en dødsulykke i boligselskabet Baldersbo i Ballerup, var ikke ordentligt forankret i jorden.

En 31-årig mistede i april sidste år livet i en ulykke på en legeplads i et boligområde i Ballerup. Nu har legepladsproducenten fået en bøde på 10.000 kroner.

Sagen om dødsulykken på en legeplads i boligselskabet Baldersbo i Ballerup ved København  i april sidste år er slut.

Ved ulykken mistede en 31-årig kvinde livet, da et gyngestativ på en legeplads væltede ned over hende. De efterfølgende tekniske undersøgelser viste, at gyngestativet ikke var fastgjort tilstrækkeligt. Gyngestativet var opsat af virksomheden Ludus.

”Sagen er slut for vores vedkommende. Virksomheden har modtaget en bøde i sagen på 10.000 kr.  og den har de betalt,” siger Bo Bjerregaard, der er anklager ved Københavns Vestegns Politi.

”Vi har ingen fortilfælde med gyngestativer der ikke er monteret korrekt.  Den udmålte bøde svarer til bødeniveauet i sammenlignelige sager,” siger anklageren.

Udover bøden er der ikke yderligere sanktioner mod virksomheden, der altså må fortsætte med at opsætte legepladser rundt om i landet.


Legepladser afspærret

”Vi kommer ikke til at glemme den ulykke – og det skal vi heller ikke. Vi har lært meget undervejs og jeg tør godt påstå, at vi i dag har nogle af landets mest sikre legepladser. Gynger mm. fra Ludus er nedtaget og erstattet med andre legeredskaber og alle vores omkring 50 legepladser er gennemgået af en uvildig legepladsinspektør,” siger Søren B. Christiansen, der er direktør i Baldersbo. Og han tilføjer:

”Alle vores medarbejdere har været på kursus i legepladssikkerhed og i fremtiden vil alle legepladser blive visuelt inspiceret ugentligt og ekstra kontrolleret ved egen kontrol hver 3. måned og inspiceret af ekstern certificeret legepladsinspektør hvert år. På denne måde forsøger vi at opretholde et så højt sikkerhedsniveau, som overhovedet muligt.”

Såfremt der ved kontrollerne opdages sikkerhedsfejl på legepladserne eller på legeredskaberne, vil de blive lukket ned til de er blevet udbedret.

Efter ulykken sidste år blev alle legepladserne i Baldersbo spærret af – og de blev først tilgængelig igen, da de var godkendt af legepladsinspektøren.

På baggrund af den tragiske sag gik Ballerup Kommune også i gang med at gennemgå alle deres legepladser, både på institutioner og 'i det fri' for at sikre, at der ikke kan ske noget lignende igen.

Historien er tidligere bragt på Baldersbo.dk

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste