22. MAR. 2020 KL. 10:58

Dansk Folkeparti fastholder fordobling af renoveringsramme

rene_christensen-fotograf_steen_brogaard.jpg

Foto: Steen Brogaard / Dansk Folkepartis finans- og klima-politiske ordfører, Rene Christensen

Høj renoveringsramme skal afværge, at de fattigste får de dyreste huslejer. Dansk Folkeparti vil hæve renoveringsrammen til fem milliarder kroner om året.

I efteråret meddelte Dansk Folkeparti i flere medier, at partiet i forbindelse med forhandlingerne om det kommende boligforlig vil fordoble Landsbyggefondens eksisterende renoveringsramme, der er på 2,5 milliarder om året.

Boligforhandlingerne blev udsat til foråret. Nu er det forår, og partiet står fortsat fast på synspunktet. Dansk Folkeparti vil hæve renoveringsrammen til fem milliarder kroner om året.

Læs også: Opfordring: Sæt gang i renoveringerne nu

”Det er en enestående chance for at få løst mange udfordringer, siger Dansk Folkepartis klima- og finans-politiske ordfører René Christensen.

”At få 50–60 år gamle ejendomme ordentligt isoleret er en stor hjælp på vejen mod klimamålet i 2030, der er en 70 procents reduktion af CO2-udslippet i forhold til 1990. Og det vil gøre boligerne betydeligt sundere at bo i,” siger René Christensen.

Forhindrer ghettodannelser

Finansordføreren fra Dansk Folkeparti ser flere muligheder og perspektiver i at sikre Landsbyggefonden en højere renoveringsramme.

”Vi vil gøre meget for at undgå, at flere boligområder udvikler sig til ghettoer og endnu værre til såkaldte hårde ghettoer. Og vi skal navnlig ikke have flere hårde ghettoer før vi ved, hvad konsekvenserne af opløsningen af de eksisterende 16 hårde ghettoer bliver," siger René Christensen.

Hvis ikke boligerne og områderne, der omgiver dem, er i en fornuftig tidssvarende stand, når det gælder indretning, sundhed samt isolering og deraf følgende rimelige husleje, så vil de, der har ressourcerne, fraflytte dem, mener René Christensen.

"Tilbage vil være dem, der ikke har økonomisk mulighed for at flytte til noget andet. Vi risikerer, at de fattigste bliver tilbage i de dårligst isolerede og dermed også mest usunde og på grund af udgiften til opvarmning dyreste huslejer," siger han.

René Christensen understreger videre, at den renoveringsramme, Folketinget vedtager, ikke skal gå til de hårde ghettoer. Dem blev der bevilliget, da Folketinget vedtog den såkaldte ghettopakke i efteråret 2018, siger han:

”Nu er det alle de andre renoveringstrængende afdelinger, som står for tur," siger han.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste