17. MAR. 2020 KL. 10:49

Brev til statsminister Mette Frederiksen: ”Sæt gang i renoveringerne nu”

003kopiglostrupboligselskab.jpg

Foto: Kurt Johansen. Her ser vi en boligblok i Stadionkvarteret i Glostrup, som har været igennem en stor renovering. 1.235 boliger blev renoveret. Stadionkvarteret blev opført fra 1955 til 1966 for at skaffe boliger til de mange medarbejdere på det nye Glostrup Amts Sygehus.

BL, Dansk Byggeri, Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Erhverv, BAT-kartellet, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Fagbevægelsens Hovedorganisation har foreslået regeringen, at den kan sætte gang i økonomien ved at igangsætte almene renoveringer med Landsbyggefonden.

BL, erhvervsorganisationer og fagbevægelse sender nu i fællesskab en opfordring til regeringen, som kan være med til at sætte gang i økonomien.

Budskabet lyder: Sæt gang i 453 renoveringer  til i alt 18,4 milliarder kroner fra Landsbyggefonden og få stimuleret økonomien. Og dét uden at det belaster de offentlige finanser. Landsbyggefondens økonomi er tilstrækkelig robust til at understøtte den ekstra aktivitet, lyder det.

”Man har jo efterspurgt initiativer, der kunne hjælpe i den nuværende situation. Og det her er oven i købet noget, der hverken skal tages fra statskassen eller i kommunekasser. Det er derimod penge, der er sparet op af beboerne i de almene boliger,” siger Bent Madsen, administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger til Politiken Byrum.

Landsbyggefonden bad i sidste uge landets boligorganisationer om en status på, hvor hurtigt renoveringsprojekterne på ventelisten kan sættes i gang, og her viser besvarelserne, at det kan ske meget hurtigt.

Aktuelt står der 453 renoveringsprojekter på ventelisten til Landsbyggefonden med en samlet værdi på 18.4 milliarder kroner. Det vil være et afgørende positivt signal til både rådgiverbranchen og entreprenørbranchen, hvis disse mange projekter fordelt over hele landet bliver bragt i spil nu, lyder det fra BL.

Vil redde arbejdspladser

I brevet gøres opmærksom på fordelene ved at sætte disse mange renoveringer i gang – herunder også, at det ikke belaster den statskasse, der lige nu er belastet af mange andre hjælpeforanstaltninger. Det lyder bl.a. i brevet: ”

"I rådgiverbranchen opleves nu afskedigelser og med udsigt til langt flere på grund af, at mange store private byggeprojekter falder bort og planer om nye projekter er helt stoppet. Et signal om, at de almene renoveringer i renoveringskøen bringes til markedet, vil have en umiddelbart afbødende effekt på omfanget af afskedigelser, fordi rådgivervirksomheder både medvirker til forberedelse af projekterne til udbud og til løbende rådgivning under udførelsen af projekterne."

Dansk Erhverv har også skrevet under på opfordringen til ministrene. Her siger adm. direktør Brian Mikkelsen:

"Vi skal bruge alle muligheder for at sikre, at virksomhederne får ordrer og kan fungere. Dette initiativ vil frigive midler, som kan forbedre bygninger, samtidig med at det kan holde gang i brancher, som ellers er i risiko for at gå i stå."

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Planloven flytter med til nyt indenrigs- og boligministerium

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Planloven flytter med til nyt indenrigs- og boligministerium

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1899 )

0

Læseliste