23. MAR. 2020 KL. 14:08

Boligselskab giver huslejehjælp ved corona-fyringer

colourbox9727848.jpg

I Viborg vil Boligselskabet Sct. Jørgen gå langt for at hjælpe beboere, der ikke kan betale husleje på grund af corona-krisen.

Beboerne i det almene boligselskab Sct. Jørgen i Viborg får nu en hjælpende hånd, hvis de ikke kan betale husleje på grund af corona-krisen.

”Vi har rigtigt mange sårbare beboere, som kan komme i klemme, hvis de bliver sendt hjem fra arbejde på grund af corona-krisen, og vi vil strække os utroligt langt for, at der ikke er nogen af dem, der ender på gaden,” siger Søren Christiansen, udlejningschef i Boligselskabet Sct. Jørgen.

Derfor har boligselskabet lavet et opslag på facebook, hvor de opfordrer deres beboere til at henvende sig, hvis de er bekymrede for, om de kan betale deres husleje. Beboerne vil få tilbudt økonomisk rådgivning af en boligsocial medarbejder med en bankuddannelse. Udlejningen vil også tilbyde afdragsordninger afhængig af den enkelte beboers situation.

Beboere kan blive fyret

”Vi gør det her i en svær tid, hvor regeringen har mange tiltag for at hjælpe borgere, der mister deres arbejde. Og vi er jo et alment boligselskab og huser alle grupper i befolkningen, og derfor er det også naturligt for os at tænke i de baner,” siger Søren Christiansen.

Han frygter, at en del beboere vil få problemer med at betale husleje.

”Vi har mange beboere på arbejdsmarkedet, og der kan være nogen, der bliver fyret. Det kan være sælgeren, der ikke kan sælge, og produktionen, der lukker ned. Dem vil vi gerne hjælpe,” siger Søren Christiansen.

Kom inden problemerne er for store

Han håber, at beboerne vil henvende sig inden deres økonomiske problemer bliver alt for store. Den økonomiske rådgiver kan give beboeren overblik, hjælpe med at søge boligstøtte, kontakte kreditorer og lette vejen ind i det kommunale system.

”Vi er villige til at være fleksible i forhold til, hvor mange måneder afdragsordningerne kan strække sig over. Hellere to måneder ekstra end at det bliver en pukkel, de ikke kan klare,” siger Søren Christiansen.

Det vigtigste er at lave en afdragsordning, så huslejen bliver betalt. Ikke kun for den enkelte beboer, men også for boligselskabet og i samfundsmæssig forstand.

”På langt sigt er det givet godt ud. Det er vi 100 procent sikre på. Det kan også koste os penge, hvis beboerne ikke kan betale deres husleje. Det er dyrt at sætte folk på gaden, og så har det kæmpe konsekvenser for de familier det rammer, særligt når der er børn involveret” siger han.

Fremover vil beboere få en folder med tilbud om hjælp sendt ud med første rykkerskrivelse, hvis de kommer bagud med huslejen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2092 )

0

Læseliste