31. MAR. 2020 KL. 14:33

BL indgår samarbejde om at formidle information om coronavirus på 25 sprog

covid134736.jpg

BL har netop indgået et samarbejde med Mino Danmark om at oversætte og distribuere myndighedernes udmeldinger om COVID-19 i Danmark på op til 25 sprog på tekst og video.

BL har indgået et samarbejde med Mino Danmark om at oversætte og udsende information om coronavirus på op til 25 sprog.

BL har netop indgået et samarbejde med Mino Danmark om at oversætte og distribuere myndighedernes udmeldinger om COVID-19 i Danmark på op til 25 sprog på tekst og video.

”Vi skal sammen passe på hinanden og mindske smittespredningen af coronavirus. Med regeringens og sundhedsmyndighedernes udmeldinger om corona, er der løbende mange informationer om, hvordan vi skal forholde os til hygiejne, rengøring, social afstand, nye regler og den slags. Hvis man ikke har dansk som modersmål kan det være vanskeligt til fulde at forstå, hvad retningslinjerne betyder i praksis,” siger Rikke Lønne, udviklingskonsulent i BL - Danmarks Almene Boliger.


Alle kanaler ude i boligområderne aktiveres

Samarbejdet mellem Mino Danmark og BL er allerede gået i gang, og de første materialer er på hjemmesiden. Det er bl.a. gennem landets mange hundrede boligsociale medarbejdere, som dagligt har sin gang i boligområderne, at tilbagemeldingerne lyder: der mangler informationer på mange sprog og i et format, som folk kan forstå.

”Vi har registreret, blandt andet gennem det boligsociale arbejde, at der er et behov for at nå længere ud til de mange, der ikke læser dansk og måske ej heller læser specielt godt. Der er en målgruppe, som meget hellere vil have informationerne på video. VI er gået sammen med Mino, fordi det giver mening lige nu og at det skal gå hurtigt,” siger Rikke Lønne, funktionschef i BL.


Samarbejdet er i gang

På Mino.dk lægges der løbende nye skriftlige opdateringer ud, men også rigtig mange videoer. Det drejer sig om oversættelser af myndighedernes materiale, løbende udmeldinger og nyheder.

”Det er jo egentligt et ret simpelt setup. Mino Danmark har engageret mere end 75 oversættere, der på video oversætter og fortæller. Det er gået stærkt, og det er også vigtigt. Der kommer jo næsten dagligt nyt, og de informationer er vigtige og skal helst meget bredt ud. Det kan vi hjælpe med. Når BL, boligorganisationerne, afdelingsbestyrelser, boligsociale medarbejdere osv aktiverer alle kendte kanaler og lokale samarbejder, kan vi nå rigtig langt ud, siger Rikke Lønne.

Materialet opdateres løbende på Mino.dk og er tilgængeligt for alle boligorganisationer og aktører, der opfordres til at hjælpe med at brede materialet ud.

BL og Mino Danmark samarbejder endvidere med myndighederne om oversættelse af yderligere materiale.

Læs mere på Mino.dk

Særligt om Ramadanen

Styrelsen for International Rekruttering (SIRI) har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og med inddragelse af en række civilsamfundsorganisationer udarbejdet gode råd i forhold til til, hvordan man kan holde ramadan under hensyntagen til at begrænse risikoen for smitte med COVID-19.

Rådene bygger på de generelle anbefalinger fra de danske sundhedsmyndigheder og udgives i form af en plakat samt en video, som distribueres via civilsamfundsorganisationer og kommuner.

Se oversatte materialer på flere sprog

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Planloven flytter med til nyt indenrigs- og boligministerium

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Planloven flytter med til nyt indenrigs- og boligministerium

Artikler

vi anbefaler

COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1896 )

0

Læseliste