04. MAJ. 2020 KL. 10:39

Socialministeriet: BL indgår i nyt partnerskab

istock-1155761789.jpg

iStock

Et bredt politisk flertal har indgået en aftale om at oprette tre partnerskaber på socialområdet, der skal hjælpe sårbare og udsatte grupper igennem corona-krisen. BL skal bidrage med viden og erfaring fra de almene boligområder.

Socialminister Astrid Krag har inviteret BL – Danmarks Almene Boliger til at deltage i et partnerskab om udsatte voksne, der står med ekstra behov for hjælp på grund af cornona-krisen.

Socialministeren og et enigt folketing afsætter 215 millioner kroner til initiativer, som skal sikre, at socialt udsatte børn og voksne og mennesker med handicap får den bedst mulige hjælp og støtte i den sundhedskrise, landet lige nu går igennem.

”Vi har bedt de svage om at være de stærke. Nu kommer de mest sårbare til at mærke fællesskabets hjælp: Udsatte børn, mennesker med handicap, voldsramte og hjemløse. Vi sætter ind med flere midler, blandt andet til at støtte børn, der har forældre med alkoholmisbrug, bekæmpe ensomhed hos mennesker med handicap og nødovernatning til hjemløse. De tre partnerskaber på socialområdet skal sikre, at vi finder gode løsninger i tæt samarbejde med alle aktørerne, så vi får en tryg tilbagevenden til fællesskabet for udsatte og sårbare grupper. Samtidig sørger vi for, at det sociale område ikke er lukket mere ned end nødvendigt,” udtaler Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Der bliver i den forbindelse nedsat tre nye partnerskaber, som løbende skal afdække de udfordringer, de udsatte grupper kæmper med i forbindelse med covid-19 og den gradvise genåbning af samfundet. Og finde løsninger, som kan skabe tryghed og trivsel for de udsatte grupper.


Se deltagere i partnerskaberne her

Vi er rigtig glade for invitationen til at deltage i partnerskabet. Det viser, at der er en opmærksomhed på alt vores gode arbejde for at støtte de beboere, der befinder sig i en sårbar situation, socialt og økonomisk. Vi vil i partnerskabet bidrage med vores viden om, hvordan vi bedst muligt støtter og finder boliger til bl.a. hjemløse, ensomme og psykisk sårbare personer.

Rikke Lønne, funktionschef i BL – Danmarks Almene Boliger.


BL deltager i partnerskab

BL – Danmarks Almene Boliger er inviteret af Social- og Indenrigsministeriet til at deltage i partnerskabet for udsatte voksne, som bliver faciliteret af Rådet for Socialt Udsatte.

Her skal BL bidrage med deres indsigt og erfaringer fra den almene boligsektor.

”Vi er rigtig glade for invitationen til at deltage i partnerskabet. Det viser, at der er en opmærksomhed på alt vores gode arbejde for at støtte de beboere, der befinder sig i en sårbar situation, socialt og økonomisk. Vi vil i partnerskabet bidrage med vores viden om, hvordan vi bedst muligt støtter og finder boliger til bl.a. hjemløse, ensomme og psykisk sårbare personer,” siger Rikke Lønne, funktionschef i BL – Danmarks Almene Boliger.

Den almene sektor løser mange boligsociale opgaver, og lokalt er der tætte samarbejder mellem frivillige, aktive beboere, kommuner, politi, civilsamfund og erhvervsliv, som betyder, at der kan gøres en reel forskel for socialt udsatte børn og voksne i boligområderne. Den viden og erfaring vil BL meget gerne bringe med ind i partnerskabet for udsatte børn og unge.

BL er allerede i dag en del af flere alliancer for udsatte borgere. For eksempel Folkebevægelsen mod Ensomhed, som arbejder på at bryde ensomheden ved at hjælpe folk til at mødes. Og Hjem til Alle, som er en alliance med fokus på at forebygge og reducere hjemløshed blandt unge i Danmark.

Partnerskabernes sammensætning

De tre partnerskaber bliver sammensat af aktører på tværs af myndigheder, civilsamfund, kulturinstitutioner, faglige- og interesseorganisationer, private aktører og den offentlige sektor, som har særligt kendskab til målgrupperne på området og de særlige udfordringer, der opstår i forbindelse med den gradvise genåbning af samfundet.

Partnerskaberne skal fungere, indtil genåbningen af samfundet er gennemført.


Læs også: 
Folkebevægelsen mod ensomhed

Hjem til alliancen

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste