26. MAJ. 2020 KL. 14:28

Samarbejde skal skaffe flere lærlinge på byggepladsen

laerling_1920-1306.jpg

Jonas B. Whitehorn. Et nyt samarbejde skal gøre det lettere for håndværkerne på almene byggepladser at få lærlinge. Det vil skabe flere lærepladser. Her er en af lærlingene i sving på Klosteret i Næstved, da det blev renoveret sidste år.

Der er mangel på lærepladser i byggeriet. Nu skal et nyt samarbejde mellem boligselskabet og Byg med unge-alliancen give flere lærepladser.

Der renoveres mange almene boliger over hele landet i disse år. Og de giver en god anledning til at tænke de fysiske og sociale indsatser sammen. Det er dog ikke altid helt nemt at få det hele til at gå op, når først maskineriet er kørt i stilling.

Hos Boligselskabet Sjælland gennemfører man i øjeblikket et nyt partnerskab mellem boligselskabet og Bygherreforeningens ’Byg med Unge’-alliance, som skal få ender til at nå sammen og få flere erhvervsskole-elever ind i boligselskabets byggepladser.


I øjeblikket er Boligselskabet Sjælland i gang med at fremrykke renoveringer for 700 mio. kroner. Og lærepladserne vil både gavne elever og kommune, mener Roskilde Tekniske Skole som har eleverne på skolebænken. Projektet skal gøre det lettere for entreprenørerne at skaffe lærlinge, og bidrage til at der kommer flere praktikpladser på de almene byggepladser.

”Det er afgørende for os, at vores byggepladser viser socialt ansvar, og derfor er det vigtigt, at vi har lærlinge. Men det er et stort arbejde for entreprenørerne at tilrettelægge lærlingepladser. Derfor glæder jeg mig over, at Byg med Unge-alliancen kommer og hjælper med deres erfaring og netværk ”, siger byggechef Per Bro, Boligselskabet Sjælland.
Byggepladserne i Æblehaven og Rønnebærparken og Kristianslund kan blive nogle af de første, hvor samarbejdet kan give flere lærepladser.

Aftalen kommer samtidig med at nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at hver anden lærlingeplads er forsvundet midt i coronakrisen.

”Derfor kan aftalen også betyde, at unge fra vores almene boligområder kan komme i uddannelse”, siger Per Bro.

Det er vigtigt, at også boligselskaberne tager ansvar, lyder det fra Bygherreforeningen.

”Byggeriet er landets fjerdestørste branche. Manglen på arbejdskraft i fremtiden vil skabe flaskehalse og risikerer at give prisstigninger og kvalitetsproblemer inden for byggeriet på sigt. Det kommer ingen til gode. Bygherrerne spiller en helt central rolle, fordi de har byggeprojekterne, hvor de unge kan blive uddannet. Derfor er vi også glade for, at fx Boligselskabet Sjælland som partner i projektet er med til aktivt til at løfte dagsordenen og gøre en indsats for, at der bliver uddannet unge på deres byggerier” siger Hanne Ullum, der er vicedirektør i Bygherreforeningen.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny forskning: Lavere højhuse giver beboerne et bedre boligliv

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny forskning: Lavere højhuse giver beboerne et bedre boligliv

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1931 )

0

Læseliste