26. MAJ. 2020 KL. 14:28

Samarbejde skal skaffe flere lærlinge på byggepladsen

laerling_1920-1306.jpg

Jonas B. Whitehorn. Et nyt samarbejde skal gøre det lettere for håndværkerne på almene byggepladser at få lærlinge. Det vil skabe flere lærepladser. Her er en af lærlingene i sving på Klosteret i Næstved, da det blev renoveret sidste år.

Der er mangel på lærepladser i byggeriet. Nu skal et nyt samarbejde mellem boligselskabet og Byg med unge-alliancen give flere lærepladser.

Der renoveres mange almene boliger over hele landet i disse år. Og de giver en god anledning til at tænke de fysiske og sociale indsatser sammen. Det er dog ikke altid helt nemt at få det hele til at gå op, når først maskineriet er kørt i stilling.

Hos Boligselskabet Sjælland gennemfører man i øjeblikket et nyt partnerskab mellem boligselskabet og Bygherreforeningens ’Byg med Unge’-alliance, som skal få ender til at nå sammen og få flere erhvervsskole-elever ind i boligselskabets byggepladser.


I øjeblikket er Boligselskabet Sjælland i gang med at fremrykke renoveringer for 700 mio. kroner. Og lærepladserne vil både gavne elever og kommune, mener Roskilde Tekniske Skole som har eleverne på skolebænken. Projektet skal gøre det lettere for entreprenørerne at skaffe lærlinge, og bidrage til at der kommer flere praktikpladser på de almene byggepladser.

”Det er afgørende for os, at vores byggepladser viser socialt ansvar, og derfor er det vigtigt, at vi har lærlinge. Men det er et stort arbejde for entreprenørerne at tilrettelægge lærlingepladser. Derfor glæder jeg mig over, at Byg med Unge-alliancen kommer og hjælper med deres erfaring og netværk ”, siger byggechef Per Bro, Boligselskabet Sjælland.
Byggepladserne i Æblehaven og Rønnebærparken og Kristianslund kan blive nogle af de første, hvor samarbejdet kan give flere lærepladser.

Aftalen kommer samtidig med at nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at hver anden lærlingeplads er forsvundet midt i coronakrisen.

”Derfor kan aftalen også betyde, at unge fra vores almene boligområder kan komme i uddannelse”, siger Per Bro.

Det er vigtigt, at også boligselskaberne tager ansvar, lyder det fra Bygherreforeningen.

”Byggeriet er landets fjerdestørste branche. Manglen på arbejdskraft i fremtiden vil skabe flaskehalse og risikerer at give prisstigninger og kvalitetsproblemer inden for byggeriet på sigt. Det kommer ingen til gode. Bygherrerne spiller en helt central rolle, fordi de har byggeprojekterne, hvor de unge kan blive uddannet. Derfor er vi også glade for, at fx Boligselskabet Sjælland som partner i projektet er med til aktivt til at løfte dagsordenen og gøre en indsats for, at der bliver uddannet unge på deres byggerier” siger Hanne Ullum, der er vicedirektør i Bygherreforeningen.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste