07. MAJ. 2020 KL. 00:00

Fsb skyder partnerskab i gang med renovering af 351 boliger

haunstrupgaard_fsb_partnerskab.jpg

NCC. Fsb's ejendom Haunstrupgård på Østerbro skal have den store renoveringstur. Det er samtidig den første opgave for det strategiske byggepartnerskab.

Fsb skyder partnerskab i gang med renovering til 70 mio. kr. af boligområdet Haunstrupgård på Østerbro i København.

Sidste år valgte fsb strategisk partnere; et fast team af ingeniører, arkitekter og entreprenører. HJEM Partnerskabet kaldes samarbejdet og består af NCC, COWI, Smith Innovation og Rubow arkitekter.

Nu er partnerskabet klar til at gå i jorden med det første store projekt, en renovering af ejendommen fsb Haunstrupgård med 350 boliger som ligger på Strandboulevarden i København. En renovering til 70 mio. kr., og det første af en række renoveringsprojekter, partnerskabet skal gennemføre over de kommende år.

”Vi glæder os til at komme i gang ude i afdelingen,” siger Lone Zeeberg Nielsen, bygge-og udviklingschef hos fsb:

”Det er på byggepladsen, vi for alvor kan se, om partnerskabet kan stå distancen og give bedre samarbejde med beboerne, bedre kvalitet og selvfølgelig overholde tid og budget – om det vi har tænkt og drømt om, vil blive til virkelighed.”

Partnerskabet fsb HJEM har indgået en fire- til seksårig rammeaftale med en samlet værdi af 2,4 mia. kroner. Partnerskabet skal renovere boliger for boligselskabet fsb, der er Københavns største almene boligorganisation og ejer cirka 15.000 familie, ungdoms- og ældreboliger i hovedstaden.

Det strategiske partnerskab giver nye muligheder

I projekteringen af fsb Haunstrupgård har leverandører og håndværkere siddet med om bordet og givet faglig sparring på løsninger og processer. Det giver større sikkerhed omkring løsningerne og for, at byggeriet kan følge planen, når først det går i gang, lyder det.

”Partnerskabet giver os langt bedre mulighed for at risikovurdere byggeriet og gå i detaljerne. Det giver et fantastisk overblik over projektet, så alle er klar på, hvad der skal ske og hvordan, før arbejdet går i gang,” siger sektionsdirektør i NCC, Erik Vibe Pedersen.

Haunstrupgård får en stor tur

Haunstrupgård er er en af fsb’s ældre ejendomme. Byggeriet er opført i 1942. Arkitekturen er enkel og funktionel. Byggeriet er opført i gode materialer med smukke gule mursten og med eternittage. Afdelingen består af 351 boliger på ét til tre værelser. fsb Haunstrupgård ligger på Østerbro, tæt på Fælledparken og Nordhavn.

Den kommende renovering kommer vidt omkring i bygningerne. Der skal skiftes vandrør i kældre, køkkener og badeværelser, der skal ordnes afløbsrør og ventilation i køkken og bad. En del altaner skal repareres, ligesom der skal tjekkes og repareres vinduer. Mure vil blive gennemgået og repareret, ligesom udvendige skiferplader under vinduerne skiftes efter behov. Der skal fjernes asbest i tagrum, skiftes tag og endelig vil udearealerne få et generelt løft.

Arbejdet på Haunstrupgård forventes at starte hos beboerne maj 2020 og planmæssig aflevering er ultimo november 2021.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

De almene boliger indtager Folkemødet

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

De almene boliger indtager Folkemødet

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2061 )

0

Læseliste