24. MAJ. 2020 KL. 00:00
DF: Det handler om tryghed og Antiradikalisering
24. MAJ. 2020 KL. 00:00
Retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, er ikke meget for de mobile politistationer. De indikerer, at politiet forsvinder igen. Og det går ud over den tillid, som beboerne, lærere, viceværter og andre, skal opbygge til politiet, før forebyggelsen for alvor virker. Politiet skal være der hele tiden.
Dansk Folkeparti ønsker, at politiet skal fortsætte den udvikling, som de seneste år via ordninger som ”din betjent” og mindst indsættelsen af 150 lokale betjente over hele landet, som er endeligt udfaset her i foråret.
Strategien i den danske forebyggelse af radikalisering er et bredt tværsektorielt myndighedssamarbejde, som involverer både nationale, regionale og ikke mindst lokale myndigheder. Ikke mindst sidstnævnte er vigtig, siger Dansk Folkepartis retspolitiske ordfører, Peter Skaarup
Undersøgelserne fra fagbladetboligen.dk og Rigspolitiets egen tryghedsundersøgelse, viser med stor tydelighed, at de seneste års tiltag i forhold til at sikre en lokal forankring af politiet, der hvor problemerne er, har gjort en forskel. Trygheden er vendt tilbage i mange udsatte og kriminalitetstruede boligområder. Men fagbladetboligen.dks undersøgelse, som viser, at mange boligområder stadig føler sig oversete af politiet, understreger også, at vi stadig mangler et stykke, siger Peter Skaarup.
”Infohuse”
På lokalt og regionalt plan er koordineringen af samarbejdet om bekæmpelse af radikalisering mellem de forskellige myndigheder lagt i de såkaldte ”infohuse”, Det er kriminalpræventive foraer, der bygger på det kriminalpræventive arbejde, som i flere år blandt andet har eksisteret i regi af SSP (Skole, sociale myndigheder og politi) samt PSP (Psykiatri, sociale myndigheder og politi). Et af formålene med ”Infohusene” er blandt andet at sikre, at personer eller miljøer i risiko for at begå kriminelle handlinger med eksempelvis ekstremistisk motiv identificeres rettidigt med henblik på forebyggelse.
”Det er en god strategi. Men succesen afhænger i høj grad af, at politiet kommer tæt nok på de potentielle kriminelle. Og at politiet ikke kun er det i de områder, hvor det allerede er gået galt. Man skal være det bredt, hvis målsætningen om forebyggelse for alvor skal virke,” siger Peter Skaarup.
Foto: Stefan Kai Nielsen / Peter Skaarup, der her besøger Urbanplanen på Amager, mener at flere områder har behov for fast relationsnært lokalpoliti .
Politibusser modarbejder tillid
”Det er ikke nok med mobile politistationer, der i perioder rykker ind i bestemte områder. Det tager lang tid, før en betjent lærer et lokalmiljø med dets rødder og udsatte at kende. Og det tager mindst lige så lang tid for de lokale beboere at skabe tillid til politiet og den beskyttelse, som de lokale betjente kan yde. – Det er en tillid, som princippet om periodisk tilstedeværelse, som en bus på hjul præsenterer, nærmest modarbejder,” fortsætter han.
DF-ordføreren tilføjer at han ikke finder, at politiet med de nuværende ressourcer har mulighed for at være mange flere steder med permanent lokal besætning.
"Der er ikke nok betjente til at løse opgaverne. Politiet skal være flere steder med relationsnære faste betjente. Men det kræver, at der netto kommer flere betjente i styrken. Derfor har DF foreslået, at der i aftalen træffes beslutning om at uddanne klart flere betjente," siger Peter SKaarup.
Om skribenten
Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.
Seneste Artikel
Målet er ingen hjemløseRegnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.
Seneste Artikel
Målet er ingen hjemløse