19. MAJ. 2020 KL. 18:05

Det siger ordførerne om boligaftalen

fotograf_holger_anderson_doorstepboligaftale-40.jpg

Holger Svend Andersen

Regeringen har sammen med et bredt flertal besluttet at afsætte 30,2 mia. kroner til grønne renoveringer af almene boliger. 

Ordførerne bag aftalen udtaler:


Søren Egge, Enhedslisten

”Denne aftale indeholder klare aftryk af Enhedslistens politik. For os er det vigtigt, at vi både sikrer markante energiforbedringer, og at aftalen samtidig har en social profil, der kommer de mange mennesker til gode, som har brug for en billig bolig. Det har vi banet vejen for med denne aftale. Desuden får vi nedbragt ventelisten for de mange lejere, der går og drømmer om at få renoveret deres bolig. Det sikrer samtidig 3.400 lærepladser, fordi vi i Enhedslisten har krævet, at aftalen løfter et uddannelsesansvar, mens vi afvikler venteliste."Heidi Bank, Venstre

”Efter corona står vi i en meget alvorlig krise, hvor ledighedskøen i Danmark på kort tid er vokset med næsten 50.000. For Venstre er det afgørende, at vi gør, hvad vi kan for at understøtte danske arbejdspladser i hele landet. Jeg er derfor glad for, at den socialdemokratiske regering har lyttet til Venstre, og at regeringen nu er enig med os i, at vi ved at afsætte penge fra Landsbyggefonden til finansiering af en lang række renoveringsprojekter – grønne, sundheds- og tilgængelighedsfremmende – kan holde hånden under danske arbejdspladser i hele landet.”


Mette Dencker, Dansk Folkeparti

”Dansk Folkeparti er glad for, at vi har fået afsat et stort beløb til tilgængelighed, så vi sikrer, at folk kan blive boende i deres bolig, selvom de bliver ældre og gangbesværede. Ydermere har det været en hjertesag for os at sikre, at der kommer nye almene boliger til småøerne.”


Jens Rohde, Radikale Venstre

”Vi har skabt et bredt politisk og sagligt fundament for at give folk en bedre, mere sundhedsvenlig og energivenlig almen bolig i fremtiden.”Kirsten Normann Andersen, SF

"Vi har alt for mange nedslidte almene boliger, så derfor er det virkelig på tide, at vi kommer i gang med at sikre ordentlige boligforhold og bedre tilgængelighed for de mange mennesker, der bor almennyttigt, og energirenoveringer, som gavner klimaet. Jeg havde gerne set, at vi havde fundet endnu flere penge, da vi desværre ikke kommer helt i mål med det afsatte beløb. Det er først og fremmest en tiltrængt indsats at sætte gang i renoveringsopgaver for 18,4 mia. kr., som venter på at blive igangsat i den almene boligsektor. I SF har vi prioriteret kombinationen af sunde, grønne og bæredygtige almene boliger."


 
Mona Juul, Det Konservative Folkeparti

"Vi er glade for at få de 18,4 mia. kroner ud og arbejde. Til gavn for lejerne - og for at sikre arbejdspladser. Meget vigtigt i den krisetid, dansk økonomi står i. Med aftalen vil pengene også komme klimaet til gavn, og det har været en topprioritet for Det Konservative Folkeparti. Vi har sikret, at grønne private aktører kommer til at spille en afgørende rolle i boligaftalen, så det samlede beløb til energirenoveringer bliver langt større end ellers.”Josephine Fock, Alternativet

”Det er godt, at vi nu får sat tempoet op og et større fokus på klima og bæredygtighed i renoveringer og nybyggeri af vores almene boliger. Bygninger står for 40 procent af vores energiforbrug, og derfor er det vigtigt, at de bliver renoveret klimavenligt og mere bæredygtigt. Jeg er også glad for, at vi får mulighed for at komme i gang med det samme. Det giver en positiv effekt på den grønne omstilling og på arbejdspladser her efter coronakrisen.”


Sikandar Siddique, UFG

"Jeg er glad for, at vi har fået en aftale, der bidrager til grøn omstilling. Jeg er særligt glad for, at aftalen indebærer, at energibesparende klimatiltag fremover gives højere prioritet. Det glæder mig på boligforeningernes vegne, at renoveringsstøtten nu er på vej, så ventelisterne kan nedsættes. Endelig er det et stort plus, at aftalen indebærer mange nye arbejdspladser, hvor 14 procent af arbejdspladserne er lærlingepladser.”

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste