28. MAJ. 2020 KL. 00:00
Boligministeren vil have input til fremtiden
28. MAJ. 2020 KL. 00:00
Boligaftalen åbner for udvikling af kommunernes tilsyn, grønne løsninger og digitalisering af driften. Boligminister Kaare Dybvad Bek vil høre de almene boligorganisationers bud på, hvordan fremtiden skal være.
Boligminister Kaare Dybvad Bek har inviteret direktører og organisationsbestyrelsesformænd fra landets boligorganisationer til at deltage i en net-baseret konference om den boligaftale, et historisk stort flertal bakkede op om tirsdag i sidste uge. Konferencen finder sted i dag klokken 13.00.
”Op til forhandlingerne om boligpakken var jeg rundt i næsten alle BL’s kredse for at få input til, hvordan man syntes, at nogen ting skulle laves om og gøres på en anden måde. Og nu har vi så lavet en aftale, som jeg synes er god, og som indeholder en historisk stor ramme til renoveringer. Der er noget, som ligger fast, og noget, som ikke ligger fast. Og nu synes jeg, at det er naturligt, at jeg tager en dialog med boligorganisationernes direktører og formænd. Både hvad aftalen indebærer, og hvad der laves om i forhold til i dag. Men også om de ting, som først bliver fastlagt senere på året. Det gælder blandt andet i forhold til nybyggerifonden, nogle af de undersøgelser, vi skal lave i forhold til kommunalt tilsyn, og om hvordan vi skal indrette de grønne puljer. Det er elementer, hvor vi stadig ikke har lagt detaljerne helt på plads,” siger boligminister Kaare Dybvad Bek.
”Jeg tror, det bliver nogle bedre løsninger, hvis vi får input fra de forskellige boligorganisationer,” fortsætter han.
Boligministeren understreger, at han også synes, at det er vigtigt, at boligorganisationernes ledende medarbejdere og beboerdemokrater kan spørge ind til de elementer, som aftalen består af.
BL-formanden takker bredt
Med som indlægsholder i konferencen er også inviteret BL’s formand, Palle Adamsen.
”Jeg synes, det er en god aftale, boligministeren landede med et stort flertal i Folketinget i sidste uge. Samtidig med at vi hjælper en række trængte erhverv under corona-krisen, får vi afviklet køen til renoveringer. Dertil kommer, at aftalen løfter sektoren ind i fremtidens vigtigste dagsordener med fokus på blandt andet den grønne udvikling af byggeriet og bedre drift via udvikling af digitale værktøjer,” siger Palle Adamsen.
”Jeg vil derfor også benytte lejligheden i eftermiddag til at takke alle, der har bidraget til aftalen og har bakket den op. Kun syv medlemmer af Folketinget står ikke bag det nye boligforlig. Og alle partier har bidraget konstruktivt til indholdet. Det gælder også en masse erhvervsorganisationer og andre interesseorganisationer. Det giver en stor følelse af tryghed, at Danmark bakker så bredt op om ideen bag den almene boligsektor,” fortsætter BL-formanden.
Om skribenten
Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.
Seneste Artikel
Østjysk: Golffællesskab hjertet i mulig kriminel kulturRegnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.
Seneste Artikel
Østjysk: Golffællesskab hjertet i mulig kriminel kultur