16. JUN. 2020 KL. 11:41

Søg 10.000 kroner til mental sundhed

danmarks-mentale-sundhedsdag-logo.png

Så er det nu, I kan søge om penge hos Velliv Foreningen.

Velliv Foreningen sætter igen fokus på mental trivsel på de danske arbejdspladser. Det sker på Danmarks Mentale Sundhedsdag den 8. oktober.  

Lige nu kan alle landets arbejdspladser søge om 10.000 kroner hos Velliv Foreningen til at holde et arrangement for medarbejdere, der handler om, hvordan vi får et bedre psykisk arbejdsmiljø.

Det kan der måske være ekstra brug for, nu hvor mange vender tilbage til arbejdspladsen efter at have været hjemsendt under corona-krisen.

”Vi ønsker at skabe overskud og styrke danskernes fællesskab og samarbejde i arbejdslivet. Danmarks Mentale Sundhedsdag er en oplagt anledning for virksomheder til at genstarte fællesskabet og få talt sammen om det, de har været igennem. Vi mærker da også et øget behov i vores kontakt med virksomheder og organisationer for at sætte fokus på den mentale sundhed på grund af coronakrisen,” udtaler Lars Bo Pedersen, programchef hos Velliv Foreningen.

Ny folkesygdom

Stress, angst og depression er sammen med en række andre symptomer på dårlig mental sundhed blevet en folkesygdom i Danmark.

En Voxmeter-rundspørge fra efteråret 2019 viser, at 40 procent erhvervsaktive har følt sig stressede eller haft det psykisk dårligt i deres arbejde. 28 procent svarer, at de har svært ved at tale om deres mentale udfordringer på arbejdspladsen. Det fremgår af Velliv Foreningens hjemmeside.

Danmarks Mentale Sundhedsdag har derfor fokus på at starte en dialog om, hvordan alle kan være med til at skabe en hverdag med mere trivsel og mindre stress, depression og angst.

Frit valg af event

Eventet, som virksomhederne holder, kan for eksempel være et foredrag eller en workshop med en arbejdsmiljøkonsulent eller en erhvervspsykolog. Det er helt op til arbejdspladsen, både hvad emnet skal være, men også valg af foredragsholder. Bare det er med til at starte samtalen om, hvordan I har det på netop jeres arbejdsplads.

Få inspiration til temaer her.

Arrangementerne afholdes den 8. oktober, som Velliv Foreningen har udnævnt til at være årets mentale sundhedsdag.

Danmarks Mentale Sundhedsdag startede i 2019 og er inspireret af WHO's World Mental Health Day. Sidste år deltog over 20.000 medarbejdere fordelt på over 500 arbejdspladser.  

Læs meget mere om Velliv Foreningen, og hvordan de støtter mental sundhed på landets arbejdspladser.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BL’s formand: ”Hverdagsdemokraterne binder samfundet sammen”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BL’s formand: ”Hverdagsdemokraterne binder samfundet sammen”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste