24. JUN. 2020 KL. 11:03
Socialdemokratiet står fast: ”Politiet skal decentraliseres”
24. JUN. 2020 KL. 11:03
Intet politiforlig på denne side af sommeren, forhandlingerne fortsætter til efteråret.
Den 5. februar i år meddelte statsminister Mette Frederiksen i en stort opsat artikel i Berlingske, at regeringen vil fjerne 660 stillinger fra Rigspolitiet. Dertil skal lægges de 240 årsværk, som Rigspolitiet ifølge en spareplan fra januar selv vil spare. De fjernede stillinger skal frigøre ressourcer, der skal opgradere politikredsene. Hvor der blandt andet skal opføres 20 nye nærpolitistationer.
Artiklen i Berlingske var regeringens indledning på de forhandlinger med Folketingets partier om politiets økonomi og virke i de kommende fire år, der i foråret skulle have endt med en politisk aftale.
Nu står det fast, at der blandt andet på grund af corona-udbruddets neddrosling af Folketingets arbejde ikke bliver indgået et forlig på denne side af sommeren. Et nyt politiforlig bliver formentlig en del af de samlede finanslovsforhandlinger, der venter til efteråret.
Tættere på borgerne
Trods udsættelsen står det regeringsbærende parti, Socialdemokratiet, fast: Politiet skal decentraliceres og betjentene skal endnu tættere på borgerne.
”Ja! Det er målet med politiforhandlingerne at få et politi, der er tættere boligområderne, skoler, andre institutioner og ikke mindst borgerne,” siger Socialdemokratiets retspolitiske ordfører, Jeppe Bruus Christensen.
”Vi vil også sikre de lokale politienheder større handlefrihed, så man faktisk kan tilrettelægge arbejdet ud fra de behov man oplever, mere end de rammer og vilkår, der udstikkes fra centralt hold. Ingen områder er ens. Det er problemerne heller ikke. Derfor skal det lokale politi have manøvrerum til at finde de rigtige individuelle løsninger," fortsætter han.
Generel nærhedsreform
Socialdemokratiet vil ikke kun bringe politiet tættere på de lokale udfordringer. Det er regeringens mål med alle offentligt finansierede indsatser
”Vi vil, som statsministeren har lanceret, lave nærhedsreform på den store klinge. Beslutningerne skal rykkes tættere på borgerne. Det vil vi sikre i alle elementer – også politiforhandlingerne," siger Jeppe Bruus Christensen.
”Det er i det lys, man skal se meldingen om flere lokale betjente, der kan fortsætte den allerede gode udvikling, som fremgår af blandt andet Fagbladet Boligens undersøgelser. Det gælder i øvrigt også ønsket om flere nærpolitistationer, ” siger han.
Om skribenten
Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.
Seneste Artikel
EU-Domstolen har indledt retssag mod den danske statRegnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.
Seneste Artikel
EU-Domstolen har indledt retssag mod den danske stat