08. JUN. 2020 KL. 11:14

Myretuen i Randers fremhævet for boligsocial indsats

foto-af-myretuen-1.jpg

Lokale og Anlægsfonden. Myretuen er skabt i 2017 i samarbejde mellem Bysekretariatet, Naturstyrelsen Kronjylland, Randers Produktionshøjskole og Randers Kommune.

Enkle greb kan skabe bedre forbindelser mellem beboere i  udsatte boligområder og i de omkringliggende bydele. Det er konklusionen i en ny rapport fra CFBU – videnscenter for boligsociale indsatser.

En ny rapport fra CFBU giver anbefalinger til, hvordan faciliteter og sociale aktiviteter kan skabe positive møder mellem beboere på tværs af opdelte bydele. I rapporten fremhæves bl.a. et eksempel fra Randers, hvor Myretuen ligger. Det er et fælles træbyggeri, som forbinder boligområdet Gl. Jennumparken med naturområdet Nordre Fælled i det nordlige Randers.

I rapporten ’Sociale møder i udsatte boligområder’ roses de attraktive faciliteter og aktiviteter i Myretuen, som er et bynaturrum. Ifølge rapporten styrkes tolerancen i lokalsamfundet, når borgere fra andre bydele færdes i boligområdet.

Strategisk god indsats

Myretuen er skabt i 2017 i samarbejde mellem Bysekretariatet, Naturstyrelsen Kronjylland, Randers Produktionshøjskole og Randers Kommune for at motivere folk i alle aldre til at gøre brug af de naturoplevelser, den nordlige del af Randers tilbyder.

”Det, vi ser i dag i Nordre Fælled, er et naturområde som bliver flittigt brugt af både borgere, daginstitutioner, skoler og foreninger, og området er gjort levende. Det er noget, som vi kun har kunnet gøre, fordi parterne er gået sammen og sat turbo på løsninger af boligsociale opgaver, som kommer hele kommunens borgere til gode. At vi bliver brugt som eksempel i en national rapport betyder, at vi bliver bekræftet i, at vi er på rette vej, når andre kan finde inspiration i de boligsociale løsninger, vi arbejder med i Randers,” siger Birgitte Strøbeck, fritidskonsulent i Randers Kommune, til Randers Amtsavis.

Rapporten fra CFBU (kan hentes her som .pdf) kommer med flere anbefalinger til, hvordan der kan arbejdes strategisk med at skabe de sociale møder. En væsentlig anbefaling er at tage afsæt i deltagernes fælles interesse for en given aktivitet.

"Undersøgelsen har tre meget forskellige cases med, som viser forskellige tilgange til at motivere sociale møder mellem beboere i udsatte boligområder og eksterne brugere. Vores case ’Myretuen’ fra Randers er et godt eksempel på, hvordan man har arbejdet meget strategisk med at etablere et attraktivt bynatur-rum og at brande det som en facilitet for hele Randers," siger Anne Clementsen, projektansvarlig hos CFBU.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Løb Mellem Husene har vokseværk

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Løb Mellem Husene har vokseværk

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2961 )

0

Læseliste