16. JUN. 2020 KL. 10:06

Jysk kommune opruster for at undgå hård ghetto

jobcenter_cut.jpg

iStock

Ekstra jobindsats på vej i Silkeborg for at undgå, at Resedavej bliver hård ghetto i 2021 på grund af 9,9 procent flere arbejdsløse under corona.

Silkeborg Kommune afsætter nu en halv million kroner ekstra til at få flere beboere i arbejde i boligområdet Resedavej og Lupinvej, der risikerer at blive hård ghetto i 2021. Her er antallet af arbejdsløse steget med 9,9 procent siden corona-krisen lukkede Danmark ned.

”Vi er nervøse for, at stigningen kan få afgørende betydning for, at Resedavej bliver en hård ghetto,” siger Martin Husted, centerleder, Jobcenter Silkeborg.

I år er det sidste chance for at ændre på de beskæftigelsestal, der er med til at afgøre, om Resedavej bliver en hård ghetto. Hvis området bliver en hård ghetto, skal andelen af almene familieboliger i området nedbringes med op til 60 procent, for eksempel ved nedrivning, salg eller omdannelse. Derfor har Silkeborg Kommune nu besluttet at bruge 500.000 kroner ekstra på at få flere beboere i arbejde.

”Det er især de beboere, der er blevet ledige på grund af corona, som vi vil hjælpe hurtigt i gang igen. De har jo vist, at de kan tage et arbejde. Det er særligt dagpengemodtagerne, der er ramt,” siger Martin Husted.

Jobindsats virkede godt før corona

Inden corona-epidemien havde jobcenteret allerede en målrettet beskæftigelsesindsats i området. Den betød, at antallet af borgere på offentlig forsørgelse faldt med 13 procent fra marts 2019 til marts 2020. Men nedlukningen satte jobcentrenes beskæftigelsesindsats på pause, og derfor var det svært at hjælpe de nyligt fyrede.

”Der var en del folk, der blev afskediget, men nedlukningen betød, at vi ikke kunne sætte dem i virksomhedspraktik, og det starter rigtigt mange job med. Vi kunne heller ikke etablere løntilskudsordninger, og det har også været et benspænd,” siger Martin Husted.

Læs også: Hvem står på ghettolisten?

Boligområdet bør gives dispensation

Han håber, at den ekstra beskæftigelsesindsats hurtigt vil få udviklingen tilbage på sporet.

”Det var Silkeborg Kommunens klare opfattelse, at det kun var et spørgsmål om tid, før boligområdet ikke længere figurerede på ghettolisten. Men idet ghettolisten baserer sig på tal, der er 1 år forsinket, så er Silkeborg Kommune opmærksomme på, at udsvinget under corona-krisen kan blive udslagsgivende for, at området i 2021 vil blive kategoriseret som en hård ghetto,” siger Martin Husted.

”På den baggrund synes vi, at boligområdet bør gives dispensation for ghettolisten per december 2021. Vi synes, at det er rigtigt uheldigt, hvis der ikke bliver kompenseret for corona-udviklingen,” siger han.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 3003 )

0

Læseliste