12. JUN. 2020 KL. 16:39

DF stiller spørgsmål om retningslinjer for udlevering af domme

peter-skaarup_fb.jpg

Peter Skaarup / Fotograf Holger Svend Andersen

DF: Boligorganisationerne skal ikke anmode om at få udleveret domme over beboere. De skal udleveres pr. automatik

Dansk Folkepartis retspolitiske ordfører, Peter Skaarup, har bedt justitsminister Nick Hækkerup om, at udkastet til retningslinjer for udlevering af domme over beboere til boligorganisationer, skal sendes til Folketingets Boligudvalg, inden retningslinjerne træder i kraft. Udkastet, der er udarbejdet af Rigspolitiet, er i øjeblikker til høring i landets 12 politikredse.  DF-ordføreren beder samtidig justitsministeren oplyse, om han mener, at retningslinjerne lever op til intentionerne i parallelsamfundspakken, som Folketinget vedtog i 2018, herunder lovbemærkningerne til ændring af almenboligloven.  

"Et af de springene punkter i forhold til de kommende retningslinjer er, hvorvidt domme over beboere, der lever op til, at de kan medføre ophævelse af lejemålet, skal udleveres pr. automatik. Eller om boligorganisationen skal anmode om, at få udleveret dommene i de konkrete sager," siger Peter Skaarup.

"Lovændringen giver boligorganisationerne ret til at ophæve lejemålene, hvis beboere eksempelvis udøver vold eller sælger narkotika indenfor en radius af en kilometer fra pågældendes bopæl. Udover at skabe større tryghed, var det også tænkt som et redskab, boligorganisationerne kan bruge i bestræbelserne på at holde antallet af kriminelle beboere nede, Antallet af beboere med domme er jo et af de kriterier, som kan gøre et boligområde til en "ghetto" eller endda en "hård ghetto"," fortsætter han.

"Hvis boligorganisationerne for alvor skal kunne bruge det her som et redskab, der kan holde antallet af dømte personer nede, nytter det ikke noget, at de selv dagligt skal orientere sig i politiets døgnrapporter og slavisk følge med i retternes journaler, så skal de have dommene udleveret pr. automatik," forklarer han videre.

Ventet meget længe

Det er halvandet år siden, at parallelsamfundspakken blev vedtaget. Og dermed halvandet år, hvor boligorganisationerne ikke i fuld udstrækning har kunnet benytte muligheden for eksempelvis at opsige lejemålet for den lokale hash-pusher eller den voldsdømte. Det fik allerede i februar både Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup og SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhard, til at stille paragraf 20 spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup om, hvornår der sker noget i sagen.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste