30. JUN. 2020 KL. 13:43

Byråd godkender plan for Vollsmoses fremtid

bl_vollsmose_121018_002.jpg

Foto: Carsten Andersen

For at tiltrække private investorer til Vollsmose, skal der investeres i ny lækker skole og infrastruktur til bydelen.

 

Odense Kommune har på et byrådsmøde den 24. juni vedtaget Realiseringsplanen, der i praksis skal udmønte den udviklingsplan for Vollsmose, som Boligministeriet godkendte i efteråret 2019. Planen medfører, at Vollsmose bliver gennemgribende forandret i løbet af de kommende 10 år. 1.000 almene boliger bliver revet ned, de resterende 1.800 almene boliger bliver gennemgribende renoveret, og der vil blive bygget 1.600 nye private boliger.

For at sikre en langsigtet strategisk udvikling af hele området, arbejder de fire grundejere FAB, Civica, Dan Mark Ejendomme A/S og Odense Kommune på at etablere et arealudviklingsselskab. Forventningen er, at en eller flere eksterne investorer vil indgå i selskabet.

Seks strategiske greb
Realiseringsplanen er bygget op omkring seks såkaldte strategiske greb:

De gennemgribende fysiske forandringer er ifølge planen helt afgørende for at forandre Vollsmose til en attraktiv og velfungerende bydel. De ressourcestærke borgere, man ønsker, skal flytte til området vil kun blive tiltrukket hvis der er et omfattende og varieret boligudbud. Derfor skal de bedrevne almene boliger erstattes med boliger af andre ejerformer. Det fremgår også af planen, at en ny og attraktiv skole, er en forudsætning for at tiltrække ressourcestærke familier. Det er derfor besluttet at sammenlægge Abildgård Skolen og H.C. Andersenskolen.

Det fremgår også af planen, at de nødvendige privae investorer kun kan tiltrækkes, der også investeres i fritidsaktiviteter og god infrastruktur, Det kan betyde, at Odenses letbane før en gren, der fører ud til bydelen

Læs også: Se hvem der står på ghettolisten her

Udviklingen er allerede i gang

Der er allerede gang i flere af de markante fysiske forandringer i området. Omdannelsen af Fyrreparken er begyndt, og den nye bygade gennem Vollsmose er ved at blive anlagt. Odense Byråd har også igangsat ambitiøse beskæftigelsesindsatser i Vollsmose, så flere kommer i job og uddannelse. Et led i planen er i øvrigt også at sikre, de familier, der må flytte fra Vollsmose nødvendig støtte, til at komme videre i det nye miljø.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Vi skal sikre de nødvendige plejehjemspladser

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Vi skal sikre de nødvendige plejehjemspladser

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste