10. JUN. 2020 KL. 15:14

Beboere får eget corona-testcenter i Vollsmose

bl_vollsmose_121018_006.jpg

Vollsmose har nu fået eget testcenter, så beboerne kan blive testet for corona-smitte.

Selvom det almene boligområde Vollsmose i Odense ikke er hårdt ramt af corona-virus, åbnede et testcenter tirsdag i boligområdet. Her kan de almene beboere komme ind fra gaden og blive testet for covid-19.

Tal fra Statens Seruminstitut viser, at der er flere smittede med corona-virus blandt personer, som bor i tæt befolkede områder og blandt borgere med anden etnisk herkomst end dansk. 

Odense Kommune har derfor i samarbejde med Region Syddanmark opsat et testcenter i kommunens lokaler i det almene boligområde Vollsmose, hvor befolkningstætheden er høj. Og for at sikre, at geografisk afstand til et testcenter ikke er forhindringen for, om borgerne fra Odense-bydelen lader sig teste.

Det fremgår af Fyens.dk.

Oplagt sted for testcenter

Kim Brixen, lægefaglig direktør på Odense Universitetshospital, er enig i, at det er en god ide at tilbyde coronatest i det store boligområde.

"Det er en del af den overordnede strategi om at teste meget intensivt. Der bor mange mennesker i Vollsmose, og de bor også meget tæt. Derfor synes vi også, at det var en rigtig god idé at gøre det muligt at blive testet der. Det vil også kunne give en større tryghed til folk derude, som har isoleret sig mere end nødvendigt, siger han til Fyens.dk.

Lavt smittetryk i Odense

Ifølge Fyens.dk er smittetrykket generelt lavt i Odense Kommune, og der findes ikke tal på, om beboerne i Vollsmose reelt er mere smittet i forhold til hele kommunen.

Det lave smittetryk i Vollsmose-bydelen kan skyldes, at Odense Kommune og Vollsmosesekretariatet under hele corona-krisen har været gode til at informere beboerne i Vollsmose på flere sprog om smittefaren, og hvilke forholdsregler de skal tage for at bryde smittekæden. 

”Civilsamfundet og de etniske minoriteter herude har spillet godt med på den kollektive øvelse, vi har været i gang med under corona-nedlukningen. Testcentret er et godt tilbud, som jeg håber, mange vil benytte. Selv om smittetrykket er lavt, og vi åbner mere, skal vi stadig være opmærksomme på smittefaren,” lyder det fra Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense Kommune, til Fyens.dk.

Alle kan blive testet

Testcenter NØ, som det nye testcenter hedder i Vollsmose, er ifølge planen et midlertidigt testcenter, som indtil videre kun skal være åbent i tre uger.

Alle beboere i Vollsmose og andre borgere fra Odense kan møde ind til en test uden forudgående aftale – også dem uden symptomer. Man skal blot medbringe sit sygesikringsbevis.

Det er personale fra Odense Universitetshospitals testcenter, som står for at tage prøverne i Vollsmose. 

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Forretningsfører: ”Hvis ikke vi udvikler, afvikler vi”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Forretningsfører: ”Hvis ikke vi udvikler, afvikler vi”

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1930 )

0

Læseliste