02. JUL. 2020 KL. 00:00

Socialministeriet giver flot sommergave til Lejerbos børn

kopi-af-unavngivet-5.png

Den flotte gave fra Socialministeriet skal sende over 250 familier afsted på ture ud i det danske sommerland. Foto: Colourbox.

Lejerbo har modtaget en stor pose penge fra Social- og Indenrigsministeriet. Dem skal de nu omsætte til sommeraktiviteter for de mange børn og unge, som er omfattet af Lejerbos helhedsplaner.

Overraskelsen var til at få øje på, da kommunikationschef Tine Staun Petersen i starten af juni fik besked om, at Social- og Indenrigsministeriet ville donere over 600.000 kroner til sommeraktiviteter for børnefamilier i Lejerbos almene boligområder.

”Det var som at få en tidlig julegave, for jeg vidste ikke noget om det,” fortæller Tine Staun Petersen fra Lejerbo og fortsætter:

”620.000 kroner! Det er da en rigtig pæn pose penge, som vi nu kan glæde mange af vores børnefamilier med.”

Da Tine Staun Petersen fik endeligt bekræftet i ministeriet, at den var god nok, gik planlægningen i gang, for sommeren var jo lige om hjørnet.

Det betyder utroligt meget for os, at politikerne tænker på vores børn. Det har været et hårdt forår for mange familier.

Tine Staun Petersen, Lejerbo

Tænker på børnene

Et bredt flertal i Folketinget besluttede i juni at afsætte 200 millioner kroner til en sommerpakke, som skal sikre, at udsatte børn og unge får nogle gode sommerferieoplevelser. Corona-krisen har været ekstra hård ved de børn og unge, der i forvejen har det svært. De har været igennem nogle hårde måneder med nedlukning af skoler og institutioner og uden kontakt med deres venner.

”Det betyder utroligt meget for os, at politikerne tænker på vores børn. Det har været et hårdt forår for mange familier. At kunne give dem et oplevelses-boost i denne sommerferie er virkelig dejligt,” siger Tine Staun Petersen.

Socialministeriets valg faldt på Lejerbo, fordi de er landsdækkende og har helhedsplaner tilknyttet boligområderne. De er dermed store nok til at kunne håndtere en stor opgave med kort varsel.  

”Vi regner med at kunne lave knap 1.000 aktivitets- og udflugtspladser hen over sommeren. Tilbuddet vil gælde alle børn og unge, der er dækket ind af helhedsplaner. Så det er stort,” siger Tine Staun Petersen.

Dilemma: Få eller mange oplevelser

Første store beslutning, Lejerbo skulle tage, var, om midlerne skulle bruges på få luksusoplevelser til en lille udvalgt skare eller mange sjove oplevelser til en bredere gruppe af børnefamilierne.

”Vi er landet på, at det giver bedst mening at give flere gode oplevelser til mange børn og deres familier end at glæde de få,” fortæller Tine Staun Petersen.

Planlægningen er sendt ud i helhedsplanerne og kommer alle børn og unge til gode, som er omfattet af helhedsplanerne.  

Lokalt i boligafdelingerne vil de sætte gang i udendørs-aktiviteter, hvor de kan tage de corona-hensyn, der er nødvendige. For eksempel udendørs bordtennisborde eller kurser i kampsport og lignende.

Der bliver også arrangeret heldagsture – nogle ture tilført noget læring. For eksempel har de tænkt i Geocenter på Stevns, Søfartsmuseet i Helsingør og Faxe Kalkbrud, hvor børnene selv kan finde fossiler. Men der vil også være ture til forlystelsesparker, hvor det er ren sjov og ballade.

Ekstra krydderi i sommerferien

Spurgt til, hvad børnene får ud af det, siger Tine Staun Petersen:

”De får en god oplevelse med deres kammerater og kan komme tilbage til skolen og fortælle om det. Det er ikke alle vores børn, der er vant til det.”

Derudover bliver naboskabet og sammenholdet stærkere ved, at børnene og deres familier lærer hinanden at kende på tværs af boligafdeling og område.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BL’s formand: ”Hverdagsdemokraterne binder samfundet sammen”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BL’s formand: ”Hverdagsdemokraterne binder samfundet sammen”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste