13. JUL. 2020 KL. 00:00

Byg til drift: Her er tre gode råd

aabent-hus_gelsted2.jpg

Åbent hus i Boligforeningen Lillebælts nye afdeling i Gelsted, Middelfart Kommune. Opført i 2020 og administreret af Boligkontoret Danmark. Driften var tænkt ind før starten af byggeriet.

Boligkontoret Danmark har de seneste år haft fokus på at tænke driften af det fremtidige byggeri ind længe før, det første spadestik bliver taget. Forvaltningsdirektør Lars Lehmann koger her sine erfaringer ned til tre gode råd:


1. Lær af kolleger, der er et skridt længere fremme.

Tag ud til en kollegaorganisation, lær af dem og lav en model, der passer til jer, og orienter jer for eksempel på Almennet, hvor der ligger meget relevant materiale, så man ikke behøver at starte fra bunden. Gå ned i detaljen med jeres processer. Jo mere I graver jer ned i tingene, jo mere bevidste bliver I om, hvad der fungerer – og ikke fungerer.


2. Lav retningslinjer og materiale

Fastlæg retningslinjer og vejledninger for overgangen fra drift til byggeri og til drift igen. Fremstil også et materiale, for eksempel initiativ- og opgaveskemaer, som alle involverede læner sig op ad i processen, så arbejdsgange og ansvarsfordeling er klar og tydelig for alle.

Læs også: Fokus på byg til drift: Boligkontoret Danmark fik tavs viden til bordet


3. Afsæt medarbejdere og ressourcer til arbejdet

Det er administrativt omfattende at styrke processerne i overgangen fra drift til byggeri og til drift igen. Det er opgaver, der ofte ikke er så meget fokus på, og derfor skal der sættes medarbejdere af til det.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste