02. JUL. 2020 KL. 15:40
Børn gik i stå – nu får de stor sommerpakke
02. JUL. 2020 KL. 15:40
Flot ferieprogram for 6-17-årige i tre boligområder i Herning takket være støtte fra politisk sommerpakke efter corona.
150 sommerferiekasser til børn i familier i en udsat position står klar med bolde, engangsgrill og tur til svømmehallen. Busserne er lejet, og en hel række spændende oplevelser er på rekordtid kommet på programmet i tre boligområder i Herning, der har fået 324.000 kroner fra den sommerpakke Folketinget vedtog i juni måned på 200 millioner kroner.
”Vi er megaglade for at kunne tilbyde de her sommeraktiviteter til vores børn og unge, som vi ved har haft det svært under coronakrisen. Mange har været isolerede i boligområderne, og deres udvikling er gået i stå sprogligt, socialt og fysisk eller endda sat tilbage,” siger Marianne Rahbek, leder af den boligsociale helhedsplan i Herning Kommune.
Marianne Rahbek, leder af den boligsociale helhedsplan i Herning Kommune.
Boligorganisationerne FællesBo, Fruehøjgaard, Lejerbo, Herning Kommune og Landsbyggefonden står bag helhedsplanen, der dækker Lyngbyen, Holtbjerg og Brændgårdsområdet. Her bor 6.500 mennesker. Cirka en tredjedel er børn og unge under 18 år. I det ene boligområde har målgruppen fortrinsvis etnisk dansk baggrund, mens den i de to andre overvejende har anden etnisk baggrund.
Hjemmeskole svært uden computer
Pengene er tildelt af Herning Kommune, som har fået 3 millioner kroner fra Folketingets sommerpakke. Formålet er at lukke faglige huller efter nedlukningen, skabe fællesskaber for børn og unge og hjælpe dem til at prøve nye aktiviteter.
”Læringsefterslæbet har ramt mange af vores børn og unge meget hårdt. Det er ikke sikkert, der er computer i hjemmet, så det har været rigtigt svært at passe hjemmeundervisningen, og en del forældre har holdt børn hjemme efter skolen er startet, fordi de har været bange for at blive syge. Så det er rigtigt dejligt, at nogle af pengene bliver målrettet lige præcis dem, ” siger Marianne Rahbek.
”Vi har taget det alvorligt på den læringsmæssige del. Når vi skal til Jyllandspark Zoo, så laver vi en quiz med forskellige spørgsmål omkring dyr og dyreliv, både når vi kører derud, og når vi kører hjem. De får skærpet, hvorfor det er, at vi skal derud,” siger hun.
Læring er også i centrum på en tur til Bjerrely Fiskesø.
”I stedet for at vi køber fisk og sprætter dem op ude i boligområdet, så har vi nu mulighed for at tage til en fiskesø, hvor de selv kan fange fisken og lære noget om vandløb. Hvordan ser en fisk ud indeni, og hvad er torskerogn i virkeligheden,” siger Marianne Rahbek.
Nogle ture er for børnefamilier, for eksempel til Vesterhavet, mens andre er for 12-17årige, for eksempel sheltertur og Stand Up Paddle på Holtbjerg Sø. De ture har også et kriminalpræventivt sigte, og de boligsociale medarbejdere håndplukker deltagerne.
Børnenes sommerferiekasser skal få smilet frem
Derudover har de boligsociale medarbejdere pakket 150 sommerferiekasser til børn i familier, hvor kasserne vil gøre en stor forskel på grund af mangel på penge eller forældreoverskud. Familierne får dem til uge 29 og 30, hvor den boligsociale indsats holder lukket. De indeholder aktiviteter til seks dage i hver uge, for eksempel værdikuponer til Hernings DGI-hus, Terminalen med parkour og E-sport og gavekort til softice hos Frellsen i midtbyen.
”Vi har fået lov til at håndplukke børn og unge i 150 familier, der reelt har brug for et boost efter en rigtig hård corona. Det er en fantastisk mulighed for familierne at få de kasser,” siger Marianne Rahbek.
Om skribenten
Seneste Artikel
Ny optælling af hjemløse: Se tallene